Hlavní obsah

Zájem o skupinový sex je větší než před pandemií

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Co se stane, když si vyznavači skupinového milování musejí chtě nechtě svoji oblíbenou činnost na čas odepřít? Dostanou vlčí hlad! I proto zájemců o šmajchlování ve skupinách přibývá. Nenapadlo náhodou i vás, že si partnerské hrátky zpestříte další osobou? Jedná se o nový trend!

Článek

Vypadá to jako nekonečný příběh. Pandemie koronaviru způsobila utahování opasků a omezení v mnoha návycích. Některé osobní zájmy musely ustoupit do pozadí a týká se to i sexuálních aktivit. Hříšné kluby, kde se provozoval skupinový sex, zavřely, a některé se už znovu neotevřely, a možnosti, jak mít sexuální zážitek ve třech, čtyřech i více lidech, se omezily na minimum. Jenže co se člověku odepře, po tom prahne o to víc.

Sex během pandemie

Jelikož slavný americký Kinseyho institut a odborníci britské firmy Lovehoney, která se zabývá prodejem erotických hraček a prádla, vědí, že touhy jsou nevyzpytatelné, uspořádali zajímavý průzkum. Letos v létě vyzpovídali 2 000 Američanů a zajímali se, jak se během pandemie vyvinuly jejich sexuální postoje a chování. Mimo jiné se ptali na zájem o trojky a sexuální večírky a na to, zda se lidé těmito fantaziemi i zkušenostmi nyní zabývají více, nebo naopak méně. Co zjistili?

Fantaziím se meze nekladou

Odpovědi ukázaly, že lidé v současné době po skupinovém sexu prahnou intenzivněji, 23 % oslovených dokonce uvedlo, že jejich zájem je enormní a větší než před vypuknutím pandemie. Objevila se však i skupina osob, která o více jazycích, nohou a rukou ve své posteli nikdy neuvažovala, nicméně vinou společenského odstupu, karantén a nudného soužití s partnerem mezi čtyřmi stěnami dobrodružství tohoto typu nově zvažuje v naději, že tahle zkušenost vnese do vyčpělého vztahu svěží vítr.

Foto: Tero Vesalainen, Shutterstock.com

Řekni mi, o čem sníš, a já ti řeknu, co si myslíš, že ti chybíFoto: Tero Vesalainen, Shutterstock.com

Kde se vlastně ten třetí hledá?

Americký sociální psycholog Justin Lehmiller, jeden z autorů studie, předpokládá, že se jedná o jakýsi vzdor vůči vládním nařízením, o rebelii srovnatelnou se záškoláctvím, která bude v následujících měsících, souběžně s dalšími vlnami pandemie, stále častější. A poukazuje na rostoucí zájem o on-line seznamovací aplikace, které usnadňují komunikaci mezi lidmi se zájmem o příležitostný sex, polyamorii a další alternativní sexuální preference.

Odborníci ale doufají, že je tahle móda ošetřená zpřísněnými hygienickými opatřeními, i když je jasné, že se najdou i lidé, kterým je všechno jedno. A málo není ani těch, kteří schválně přistoupí na riziko jakékoli nákazy, ať už se jedná o covid-19, nebo třeba HIV.

Kdo se chce nakazit, může

Takovému jevu se říká bugchasing. Jedná se o vědomý nechráněný sex zdravých lidí s partnery nakaženými HIV (často se jedná o homosexuály). A jeden virus může být klidně nahrazen (alespoň teoreticky) jiným. Cílem je podstoupit risk, nechat se unášet na vlnách adrenalinu a užít si rozkoš ze sebepoškozování. Jelikož ale podobné praktiky preferuje úzká skupina lidí, odborníci doufají, že když už se někdo do sexu ve třech a více osobách zapojí, zvítězí u něj zdravý rozum a užije kondomy, antibakteriální gely a popřípadě i ukáže negativní test na covid-19. Kdo riskuje, ať se pak nevidí.

Reklama

Související témata:

Načítám