Hlavní obsah

9 špatných znamení, která nesou smůlu

Foto: nelen, Shutterstock.com

Foto: nelen, Shutterstock.com

Reklama

Nechceme vás nijak děsit, ale jestli někde uvidíte některé z následujících devíti znamení, dávejte si radši po celý zbytek dne pozor. Nosí totiž smůlu, tak buďte připraveni.

Článek

Zlá znamení, dobrá znamení... Jsou to podle vás všechno pověry? Rozhodně netvrdíme, že když zahlédnete černou kočku běžet přes silnici zleva doprava, znamená to, že tu zítra již nebudete. Ale možná se mějte přece jen trochu víc na pozoru. Když tyhle pověry přežily tolik let, asi na nich něco bude…

1. Pozor na dvojníky

Kráčíte si jen tak po ulici a najednou… Jako byste se dívali do zrcadla? Pokud jen tak někde potkáte svého dvojníka, mějte po zbytek dne oči na stopkách. Podoba se samozřejmě nemusí shodovat do puntíku, stačí, když se váš mozek na chvíli zarazí, celý zmatený tím, co vidí. Tohle samozřejmě neplatí, jste-li jedním z jednovaječných dvojčat – tak často určitě mít špatný den nebudete…

2. Vidíte dvojitě?

Na první pověru trochu navazuje i tahle: uvidíte-li chvíli po sobě dvě skoro stejné kočky, nevěstí to nic dobrého. Klíčové je časové rozmezí – opravdu musí jít o pár minut maximálně, a to si ještě musíte být jisti, že nevidíte podruhé stejnou čičinu. Těžko říct, jestli tahle pověra vznikla až s filmovými trháky ze série „Matrix“, kde stejné zvíře (člověk) poukazovalo na systémovou chybu, anebo se jí tvůrci naopak inspirovali, ale tohle déjà vu vám štěstí nepřinese.

3. Černí ptáci

V tomto bodu se pověry různí – někde vám smůla a neštěstí hrozí, jen když uvidíte havrana. Jinde jsou to zase tři černé vrány sedící na jedné větvi. Ještě jiná pověra zmiňuje kavky. Tak či tak, černí ptáci to zkrátka nemají jednoduché, snad jen o kosech se nic podobného netraduje. Ještěže smůlu nenosí třeba holubi, to bychom ve městech nemohli vycházet z domu.

Foto: stockphoto mania, Shutterstock.com

Černí ptáci nevěstí nic dobrého – a když jsou tři, tak už je vážně zléFoto: stockphoto mania, Shutterstock.com

4. Nedívejte se do rozbitých zrcadel

Se střepy je to těžké – rozbije-li se na svatbě talíř, budou ti dva spolu šťastní navěky. Když však někdo rozbije zrcadlo, přinesou mu tyhle střepy smůlu na celých sedm let… Jiná pověra se týká vašeho odrazu: jestliže se nějakým omylem zahlédnete v rozbitém zrcadle, a to hned několikrát v různých střepech, nečeká vás ten den nic příjemného. Toto špatné znamení pravděpodobně vyplývá z jiného, podle něhož zrcadla kradou lidem duši. A čím víckrát se v úlomcích vidíte, tím je nebezpečí větší.

5. Kýchejte třikrát

S kýcháním to není jen tak. Pokud vás zašimrá v nose jen jednou, nic se neděje. Jestliže kýchnete třikrát, přinese vám to podle pověr dobré zdraví nebo štěstí pro daný den. Když si však kýchnete jen dvakrát po sobě a třetí „hepčí“ už nepřijde, dejte si pozor. Ten den by se vám mohlo stát něco nemilého.

Foto: HBRH, Shutterstock.com

Dobře si spočítejte, kolikrát po sobě jste kýchli. Záleží na tom, zda budete mít ten den štěstí, nebo smůluFoto: HBRH, Shutterstock.com

6. Klíče na prázdném stole

Uvidíte-li ležet klíče na jinak prázdném stole nebo je tam sami necháte, nebude tenhle den patřit k nejšťastnějším. Tato pověra má podle všeho kořeny v severských zemích, kde dříve nechávaly prostitutky ležet klíče na stolech v barech a klubech, aby tak přilákaly pozornost zákazníků. A aby nedocházelo k trapným mýlkám, objevila se tato pověra, která od podobného chování měla ostatní odradit.

7. Slaďte si ponožky

Neladící ponožky jsou sice v poslední době módní, tradiční pověry ale mluví jasně: uvidíte-li na někom ponožky, které k sobě nepatří, nebo si je snad dokonce – ta hrůza! – sami vezmete, pokazí se ten den všechno, na co sáhnete. Tak radši tu druhou najděte!

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Každá ponožka jiná? Opravdu hodně špatné znamení. Jak pro toho, kdo je má na sobě, tak pro lidi, kteří je na něm vidíFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

8. Rozsypaná sůl

Jestliže spatříte převrženou slánku a sůl všude okolo, neznamená to špatný den jen pro toho, kdo ji překotil, ale i pro vás. Tato pověra ovšem nabízí i řešení – předtím, než je sůl uklizena, ji pocukrujte. Tím se smůly zbavíte.

9. Česká třešinka

V zahraničí se traduje „česká pověra“ – o které ovšem nikdo v redakci neslyšel. Prý se u nás říká, že smolný den čeká na každého, kdo míchá piva: tedy si nalije pivo do sklenice, z níž předtím pil jiný druh zlatého moku.

Slyšeli jste někdy o české pivní pověře?

Reklama

Související témata:

Načítám