Hlavní obsah

Aby se vlasy nemotaly. 5 tipů na rychlé účesy k roušce

Foto: Vuk Saric, Shutterstock.com

Foto: Vuk Saric, Shutterstock.com

Reklama

V poslední době je rouška nezbytný doplněk, bez kterého se neobejdete. Je sice důležitá, ale není moc praktická. Jaké zvolit účesy, aby se vám do ní nemotaly vlasy? Přinášíme jednoduché a šikovné tipy, které si vykouzlíte za pár minut.

Článek

Roušky se stávají módním doplňkem a brzy se stanou součástí nových módních kolekcí, stejně jako kabelky nebo boty. Klidně si jich pořiďte hned několik a střídejte je podle zvoleného outfitu. A aby vás vlasy nelechtaly na tváři, případně nezalézaly pod roušku nebo se nezamotávaly do pásků, vychytejte k roušce ještě účes!

1. Vysoký drdol 

Hodí se pro dlouhé nebo polodlouhé vlasy, tedy pro délku alespoň po ramena. Vysoko na temeni hlavy si stáhněte vlasy gumičkou do culíku. Pak je zatočte, aby lépe držely, a omotejte okolo gumičky. Konec vlasů připněte pod drdolem vlásenkami. Rouška s gumičkami za uši nebo se zavazováním na šňůrky vám bude dobře držet a prameny se do nich nebudou zamotávat. Podívejte se na video, jak si učesat ležérní vysoký drdol.

Foto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Vysoký drdol není složité vyrobit a sluší snad každé ženěFoto: Cookie Studio, Shutterstock.com

2. Praktický ohon

Tento velmi snadný účes se hodí na procházky do přírody nebo na venkovní protažení. Vlasy stáhněte do ohonu a utáhněte gumičkou. Z culíku oddělte tenký pramínek vlasů a omotejte ho kolem gumičky, aby nebyla vidět. Konec pramínku pak upevněte pod culíkem vlásenkou: přesně tak ohon nosí i zpěvačka Ariana Grande (26). Pokud chcete nadýchanou variantu, volné vlasy nakonec lehce natupírujte a přelakujte. Jak učesat culík, aby se neuvolnil?

Foto: coka, Shutterstock.com

Ohon či culík je rychlý a praktickýFoto: coka, Shutterstock.com

3. Nízký culík

Pokud se ve vysokém ohonu necítíte, vsaďte na nízkou variantu culíku – stáhněte ho gumičkou těsně nad zátylkem. Nízko stažený culík, může být i s pěšinkou uprostřed nebo na stranu, je pohodlný a rychlý na úpravu. Volnou část vlasů můžete natupírovat, bude pak působit bohatším dojmem, a je možné přidat ozdobnou čelenku. Tento účes ocení i ženy, které mají vlasy v délce na ramena.

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Nízký culík je hotový hned, a když ho pěkně upravíte, je mimořádně elegantníFoto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

4. Boxerské copy

Vytvořte si dva pletené copánky. Ale místo obyčejných to zkuste tentokrát jinak – vsaďte na obrácený francouzský cop: říká se mu i holandský či boxerský. Plete se stejně jako francouzský, jen se prameny nepřekládají horem, ale spodem: spletené vlasy pak výrazněji vystupují a účes je plastičtější. Podívejte se na přesný videonávod na obrácené čili boxerské copy. Účes pak můžete uvolnit vytahováním několika pramenů, konce copů je také možné připevnit přes sebe a připnout vlásenkami.

Foto: gorgeoussab, Shutterstock.com

Obrácené copy se často nosí po dvou, ale krásně vypadá i jedenFoto: gorgeoussab, Shutterstock.com

5. Varianty pro kratší mikádo

Kratší bob může být trochu problém: když všechny vlasy sepnete do culíku, hned se uvolní, poletují kolem obličeje a zalézají pod roušku. Povolejte na pomoc sponky nebo gumičky a pracujte jen s předními delšími vlasy: podívejte se, co všechno se dá dělat s mikádem. Boční prameny vlasů připněte vlásenkami, klidně použijte dvě nebo při přes nebo vedle sebe. Anebo si na temeni vytvořte z horních a bočních pramenů malý ledabylý drdůlek (nebo dva): uděláte culík do gumičky a poté ho smotáte a upevníte sponkami. Těmi sepněte i případné vykukující boční prameny. Zbytek vlasů nechte rozpuštěný. Mrkněte na video, jak vyrobit rychlý crazy účes z mikáda, který se do roušky nikdy nezamotá.

Foto: aka_An_Lee, Shutterstock.com

Delší vlasy mikáda je možné na temeni jednoduše stáhnout gumičkami nebo sponkami, ale můžete si s nimi i pohrátFoto: aka_An_Lee, Shutterstock.com

Reklama

Načítám