Hlavní obsah

Adventní kalendář z džín! Vyrobíte ho svým dětem?

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupit adventní kalendář je v dnešní době hračka. Ať už čokoládový, dřevěný či látkový. Ovšem co si takhle vyrobit nějaký originální kousek? My jsme letos vyzkoušeli džínový. Sledujte video!

Článek

Tenhle adventní kalendář je vskutku ojedinělý a ne každému se vejde do dětského pokoje. Ovšem určitě stojí za pozornost, neboť ho u vás budou všichni obdivovat. Je sice pravda, že spotřeba starých džín je poněkud větší, ale poradíme vám případné fígle, jak denimu spotřebovat méně.

Základem adventního kalendáře jsou každopádně jedny klasické dospělé či dívčí džíny, které už máte například ošoupané nebo jste je vyřadili ze šatníku pro nemoderní styl. Dále budete potřebovat 22 denimových kapsiček, které vystřihnete z dalších kalhot.

My jsme spoustu starých roztrhaných a obnošených džín posbírali po kamarádkách, a tak jsme měli skutečně potřebný počet kapes. Vy však můžete kapsy vystříhat i z jiné látky či jednoduše z nohavic ostatních kalhot nebo klidně použijte kapsičky u starých pánských triček. Pak už jen sledujte postup na videu.

A jeden tip na závěr: Kalendář můžete naplnit nejen sladkostmi a drobnými hračkami, ale klidně do jednotlivých kapes schovejte papírky s napsanými úkoly, které musí děti během adventu splnit. Například upéct a nazdobit perníčky, postavit sněhuláka, naučit se koledu či si večer přečíst vánoční pohádku. Uvidíte, že je aktivity budou mnohem více bavit.

Vyrábíte adventní kalendáře, nebo je vždy koupíte?

Reklama

Načítám