Hlavní obsah

Aranžmá s růžemi můžou ozdobit obývák i ložnici. Inspirujte se!

Foto: Tomáš Rubín

Růže váš byt nejen ozdobí, ale i provoníFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Milujete živé květy a zdobí často váš stůl? Pak si místo pugétu do vázy můžete projednou vytvořit krásné dekorace s růžemi. Přichystali jsme pro vás několik čerstvých inspirací.

Článek

Aranže s řezanými růžemi ozdobí nejen váš stůl či parapet, ale některé se mohou hodit pro slavnostní příležitosti, na velikonočně prostřený stůl, nebo jako dárek. Dekorace s kornoutky na zmrzlinu či se sladkou cukrovinkou zvanou marshmallow můžete navíc využít třeba na dětskou party. Ovšem pozor, aby vám vše děti nesnědly dřív, než se stihne podávat narozeninový dort :-).

Místo zmrzliny

Zajímavou a originální dekoraci vytvoříte pomocí obyčejných zmrzlinových kornoutků, do kterých stačí vložit větší (popřípadě tři menší) růže. Pokud chcete, aby vám vydržely déle než den, pořiďte si plastové ampule z květinářství, které se dají naplnit vodou.

Foto: Tomáš Rubín

Aranžmá jako z cukrárnyFoto: Tomáš Rubín

S kamínky

Máte doma nevyužitou skleněnou baňku či vázu širších rozměrů? Naplňte ji postupně dekoračními kamínky v jednotlivých, barevně odlišených, vrstvách. Doprostřed zapíchněte třeba malou skleničku na panáka s vodou a umístěte krásnou růži spolu s lístky.

Foto: Tomáš Rubín

Tato dekorace je velmi jednoduchá a přitom tak efektníFoto: Tomáš Rubín

Sladké mámení

Krásná i voňavá bude dekorace se sladkýmimarshmallow. Můžete použít také skleněný svícínek, do jehož středu umístěte malý panák s vodou.

Foto: Tomáš Rubín

Pěnové marshmallow můžete zakoupit v různých velikostechFoto: Tomáš Rubín

Jako dárek

Zbyla vám nějaká ozdobná či hezká krabička například od luxusní kosmetiky? Rozhodně ji nevyhazujte. Můžete ji ještě využít a obdarovat někoho dalšího. Ovšem s růžemi. Kromě nich však budete potřebovat také aranžovací hmotu, kterou napustíte lehce vodou. Víčko vám přidrží v pootevřené poloze kousek ulomeného stonku.

Foto: Tomáš Rubín

Růže v krabičce budou vypadat dobře i po uschnutíFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tato truhlička udělá radost jistě každé ženě, a proto ji darujte místo klasického pugétuFoto: Tomáš Rubín

Která dekorace zaujala vás?

Reklama

Načítám