Hlavní obsah

Astrolog: Čína měla virus v horoskopu! Jak je na tom ČR?

Foto: Archiv Jiřího Kubíka

Foto: Archiv Jiřího Kubíka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda vyhlásila nouzový stav, Světová zdravotnická organizace vyhlásila pandemii a koronavirus se skloňuje už ve všech pádech. Infekční nákaza děsí obyvatele celé zeměkoule, co o ní ví vesmír? Na budoucnost jsme se zeptali profesionálního astrologa Jiřího Kubíka.

Článek

Hvězdopravectví se Jiří Kubík (42) věnuje už od roku 1995. Dnes je členem Astrologické asociace, organizuje prezenční i dálkové kurzy, vytváří horoskopy na míru a o dění na obloze pravidelně přednáší. Dokáže předpovědět, jak se bude vyvíjet současná situace ve světě?

Informace o koronaviru se na nás valí ze všech stran, a tak se snad ani nemůžeme divit těm, kteří propadají panice. Která znamení zvěrokruhu k tomu mají největší předpoklad? 

Jsou to znamení pohyblivá, tedy Blíženci, Ryby, Panny a Střelci. Ale ne každý, kdo se narodil v těchto znameních, to tak má. To by se musel sestavit osobní horoskop a posoudit se jako celek. Nicméně pokud jsou tato znamení silně obsazená a v horoskopu jsou další napěťové aspekty, jde o lidi, kteří mají sklon věci hůře a intenzivněji prožívat.

Co to jsou napěťové aspekty? 

Aspekty v horoskopu. Mohou za nerovnováhu v osobnosti člověka a přinášejí rozpory mezi tím, co chcete a co reálně můžete. Jsou spojovány spíše s nějakou formou utrpení nebo vnitřního napětí.

Jak celou situaci vnímáte vy? 

Osobně se domnívám, že k panice vlastně není důvod. Vedení státu dělá vše pro to, aby nenastala masivní vlna nakažených a v důsledku toho nebylo jednorázově velké množství nemocných s těžkým průběhem, které by zdravotní systém nebyl schopen plnohodnotně obsloužit. Navíc se domnívám, že v horizontu jednoho měsíce největší hrozba odezní.

Foto: Archiv Jiřího Kubíka

Jiří Kubík se astrologii věnuje už od roku 1995, jako profesionální astrolog funguje od dubna 2000Foto: Archiv Jiřího Kubíka

Dá se vyčíst z hvězd, že se šíření nákazy za měsíc zastaví?

Nejkritičtější astrologické vlivy odezní někdy během dubna. Že bych ale uměl s jistotou astrologicky předpovědět vývoj nákazy, to nikoliv. Nicméně fakta jsou taková, že jde o další chřipkový kmen, na který zatím nemá naše populace protilátky. Ohrožuje především seniory, nemocné či jinak zeslabené. Nákazu jako takovou asi zastavit nelze, dá se však zpomalit její průběh.

Je známo, že člověka ovlivňují jednotlivé fáze Měsíce. V jaké měsíční fázi je tělo nejvíce oslabené? 

Jde o novoluní a o úplněk. To víme i od lékařů, kteří pozorují průběh krvácivosti a komplikací při operacích, že tyto dvě fáze je zvyšují.

Mohla nám astrologie včas napovědět, že se blíží hrozba podobného rozsahu?

Od loňského roku je na obloze konjunkce planet Saturnu a Pluta, kterou jsem si spojoval několik let předem především s možnou ekonomickou krizí. Očekával jsem ji v letech 2019 až 2020. Tato konjunkce se na obloze objevuje pravidelně a vždy přináší neblahé jevy a události, jako například v letech 1914 až 1915 (začátek první světové války, pozn. red.), 1947 až 1948 (indicko-pákistánská válka, ozbrojená pěst dělnické třídy, neúrody, pozn. red.), 1982 až 1983 (kritické období studené války, pozn. red.). I nyní se tedy dalo předpokládat, že nás ve světě čeká nějaká neblahá změna. Konjunkce Saturn Pluto působila nedobře na horoskopy celé řady států a určitě souvisela rovněž s politickou krizí ve Velké Británii, brexitem a tak dále.

Foto: Profimedia.cz

Druh koronaviru Sars-CoV-2 způsobuje nemoc Covid-19, ohnisko nákazy vzniklo v prosinci 2019 v čínském městě Wu–ChanFoto: Profimedia.cz

Zmínil jste horoskopy států. Co v něm má na tento rok Čína? 

Na horoskop Číny letos působí ona zlověstná konjunkce do dvanáctého domu, tedy domu těžkých nemocí, nemocnic a sanatorií. Vyhlídky této země nejsou moc pozitivní a dopady koronaviru na jejich ekonomiku dobré nebudou.

Jak je na tom nejvíce postižená země Evropy Itálie?

Na její horoskop působí série negativních vlivů a logicky to jejich, již tak předluženou, ekonomiku zasáhne. Nákaza jako taková pro Itálii nakonec problém být nemusí, ale drsné ekonomické dopady už určitě ano.

A co se dalo předvídat z horoskopu České republiky pro tento rok?

Náš horoskop počítáme pro 28. 10. 1918 19:00 SEČ, kdy byl vyhlášen první zákon, ve kterém se konstatuje, že vstoupil v život samostatný československý stát. Na základě tohoto horoskopu šlo předvídat ekonomicky špatný rok i dramatický nárůst sociálního napětí. Konstelace, které když jsou dobře ozářeny, přinášejí období prosperity a naopak. Šlo rovněž předvídat zklamání či šok v mezinárodních vztazích, ale že to bude forma koronaviru nebo snad uzavírání hranic, to zase nikoliv.

Zjednodušeně řečeno, jsme ve fázi cirka dvouleté hospodářské krize či útlumu. Klientům jsem zhruba dva roky zpět radil neinvestovat do nemovitostí a investice tohoto druhu spíše odkládat, protože příchod hospodářského útlumu byl předvídatelný. A předpokládám v horizontu dvou let dočasný pokles cen nemovitostí.

Foto: Archiv Jiřího Kubíka

JUDr. Jiří Kubík, MBA, vykládá horoskopy jak osobně, tak na dálku prostřednictvím komunikačního nástroje Skype. Můžete si je objednat na jeho stránkách Horoskop od astrologaFoto: Archiv Jiřího Kubíka

Může nám vůbec konjunkce planet Saturnu a Pluta přinést také něco pozitivního?

Tak jedná se o konstelaci krize a každá krize nám ukazuje naše slabiny, co děláme špatně, nutí nás měnit špatné návyky, které nám nyní nemilosrdně ukáže. Může přinést změnu v politickém životě země. Každý ekonomický výkyv zpravidla zamává i s politikou, přináší turbulence. No a na počátku se každá změna tváří pozitivně.

Myslíte si, že se na takové situace lze předem lépe připravit? Třeba i tím, kdyby se kladl větší důraz na astrologické předpovědi? 

Průběh konstelací lze sice spočítat stovky a tisíce let dopředu, ale problém je v jejich reálném vyhodnocování. Není totiž v lidských silách přesně domyslet reálné okolnosti. Již nyní například víme, že v letech 2053 až 2054 nastane konjunkce Saturn Pluto znovu, ale jak bude v tu dobu vypadat svět a čeho se bude krize týkat, si odhadnout netroufám.

Na předpověď astrologa Jiřího Kubíka se můžete povídat i ve videu. Bojíte se koronaviru, ale nemáte roušku?  Použijte místo ní obyčejné byliny!

Reklama

Načítám