Hlavní obsah

Atlas mužů: Které pánské typy jsou nejvíc sexy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Existuje čím dál víc „odborných“ pojmenování, která muže zařazují do různých typových škatulek. Patrně znáte výraz metrosexuál. Pozorně čtěte, protože „sexuálů“ je mnohem víc. Tak schválně, koho máte doma?

Článek

Ano, pánové se také snaží nějak srovnat s nejrůznějšími představami o ideálu mužské krásy a tím, jak by měl vypadat opravdový chlap. Někdo sází na svaly, jiný na intelekt a společenskou angažovanost, další na nejnovější módní trendy nebo plnovous. Výsledkem jsou následující charakteristiky.

Metrosexuál

Výraz metrosexuál není žádná novinka, není snad nikdo, kdo by ho neznal. Je to prostě sofistikovanější výraz pro „navoněného šampona“. Poznáte ho snadno. O svůj vzhled dbá až se ženskou zaujatostí. Obléká se podle nejnovějších trendů, pečuje o svou pleť, je hladce oholený (i vyholený), vždy výrazně voní a bez gelu na vlasy nedá ani ránu.

Typickým představitelem ze světa slavných je například fotbalista Cristiano Ronaldo (32).

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo je klasický metrosexuál. Vždy vypadá perfektně, bez jediné chybičkyFoto: Profimedia.cz

Neosexuál

Dalo by se říct, že neosexuálové jsou takoví drsnější metrosexuálové. I oni o sebe hodně dbají a záleží jim na tom, jak vypadají, ale nejsou v tom tak urputní. Tihle pánové chtějí být sexy a in, ale nechtějí přijít o svou mužnost. Klidně si proto nechají narůst nedbalé strniště na tváři a nohy nebo hrudník by si nejspíš nikdy neoholili. Nestydí se za šediny či vrásky, umí je nosit. Jsou víc ležérní a uvolnění, tak nějak jim ten sex-appeal člověk víc věří, protože není tak „vydřený“ jako u metrosexuálů.

Přemýšlíte o slavných příkladech? Co třeba Daniel Craig (49), Hugh Jackman (48) nebo George Clooney (56).

Foto: Profimedia.cz

I Daniel Craig se snaží vždy vypadat dobře, ale rozhodně není zženštilýFoto: Profimedia.cz

Übersexuál

Jejich prioritou není fyzická přitažlivost, přestože i na tu dbají, ale především intelekt. Hodně si zakládají na všeobecném přehledu, orientují se v politice a společenském dění. Pokud mají možnost, tak se veřejně angažují: komentují politické dění, vyjadřují se k tématům, jako jsou globální oteplování a ochrana přírody, bývají aktivní v různých charitativních projektech. Jsou to drsňáci s romantickou a něžnou duší. Milují typicky chlapské věci jako pivo a krásné ženy… Také ctí tradiční hodnoty, rodina je priorita, mají smysl pro spravedlnost a soucítí s druhými.

Übersexuálem by se nejspíš dal nazvat například frontman skupiny U2 Bono Vox (57), který byl za svou charitativní a humanitární činnost (bojuje především proti chudobě) britskou královnou v roce 2006 dokonce povýšen do rytířského stavu. Nebo třeba Leonardo DiCaprio (42), který se v poslední době často vyjadřuje ke globálnímu oteplování.

Foto: Profimedia.cz

Bono Vox se společensky angažuje a charita je pro něj důležitější než to, jak vypadáFoto: Profimedia.cz

Spornsexuál

Tenhle výraz vznikl spojením slov sport a porno. Spornsexuálové jsou totiž muži, kteří se zaměřují především na své tělo. Dalo by se říct, že si sportem (nejčastěji posilováním) budují těla hodná porna. Na výsledky snažení jsou natolik pyšní, že se až extrémně rádi svým tělem chlubí. Profily na sociálních sítích plní svými sexy fotkami, chtějí být žádoucí a lační po obdivu.

Za spornsexuála by mohl být označen například fitness expert Tim Robards (34) nebo třeba Sam Asghari (23), přítel Britney Spears (35) .

Foto: Profimedia.cz

Hlavně svaly a dokonalé tělo. To je pro spornsexuály, jako je třeba Tim Robards, zásadníFoto: Profimedia.cz

Lumbersexuál

Jsou to muži, kteří vypadají tak trochu jako zálesáci. Ale pozor, nepředstavujte si otrhaného trempa s ešusem za opaskem. Tohle jsou kultivovaní trapeři, kteří o sebe dbají, ale snaží se, aby to tak nevypadalo. Ano, nosí farmářky a kostkované košile, ale renomovaných značek. Jejich džíny bývají roztrhané, ale díry nejsou výsledkem života v lese, nýbrž dílem návrhářů. A hlavní poznávací znamení? Mohutný plnovous. Ovšem pečlivě pěstěný, česaný a vždy dobře zastřižený.

Typickým představitelem je například herec Jason Momoa (37), známý ze seriálu Hra o trůny.

Foto: Profimedia.cz

Jason Momoa. Ano, takhle vypadá lumbersexuálFoto: Profimedia.cz

Který z těchto typů mužů se vám nejvíc líbí?

Reklama

Načítám