Hlavní obsah

Au! Kuriózní sexuální zranění!

Foto: Thinkstock

I při sexu se můžete zranitFoto: Thinkstock

Reklama

Sex nás posouvá do jiné dimenze! Zmítaní vášní a fyzickou rozkoší lehko ztrácíme hlavu. A bolest je to poslední, na co bychom pomysleli. Jenže vážně se toho může hodně stát. Nejrůznější oděrky či trhlinky jsou jen legrace, ale co třeba takový „zlomený“ penis?! Víte, co s ním dělat? Ne? Pak čtěte dál!

Článek

Při milování naše tělo i mozek prahne po jediném – po extázi, která nás zaplaví blahem a otupí veškerou bolest. A to doslova! „Sexuální vzrušení a především orgasmus jsou stavy, které snižují vnímání bolesti, dá se říci, že zvyšují práh bolestivosti,“ potvrzuje sexuolog Ondřej Trojan z pražské TH kliniky. Snadno se tedy může stát, že ačkoli nás při sexu nic nebolelo, místo v objetí partnera skončíme u lékaře.

Vášeň až do „roztrhání“ těla

Nejběžnější, co se při sexu může stát, jsou nejrůznější oděrky a trhlinky. Většinou nejde o nic vážného, stačí si jen dát chvíli sexuální půst a dbát na hygienu. Navíc prevence je jednoduchá – důkladná hygiena nebo lubrikační gel.

Ovšem o dost nepříjemnější je natržená uzdička penisu. Nejčastěji k ní dochází při takzvané „rychlovce“, kdy na to pár takzvaně hupne. „Dojít k tomu může při velmi silném a razantním přirážení,“ upřesňuje Ondřej Trojan. V tomto případě už je lepší zajít za lékařem, protože v krajních případech je doporučena obřízka.

Když se zvolí špatný směr

Anální sex patří k běžným praktikám. A může být fajn, když se na něm pár předem domluví. Když ale dojde k „omylu“, může z toho být pěkně bolestivý zážitek. Nepřipravený konečník a šok z toho, že se partner netrefil, kam měl, mohou napáchat hodně škody. Stejně tak pokud je anální sex prováděn bez dostatečné lubrikace. „Může dojít k drobným trhlinkám, ale i ke skutečně vážnému natržení řitního svěrače,“ potvrzuje Ondřej Trojan. Pokud tedy anální sex nemáte v plánu, je dobré partnerčin konečník chránit. Stačí na něj položit například prst, který při silných a rychlých nárazech „zbloudilý“ penis zastaví.

Budík není vibrátor

Bývají to vcelku veselé historky, ale jen když se vás netýkají. Pánům, kterým se zapříčil penis někde, kde neměl být, do smíchu nebývá. Jakmile se totiž díky erekci jejich chlouba výrazně zvětší, není takříkajíc cesty zpět. Erekce nemá kvůli zaškrcení šanci opadnout, zároveň se ale s erekcí nelze zbavit zaškrcení. „Od chirurgů slýchám příběhy o tom, kam všude muži svůj penis strkají. Například kuličkové ložisko vedlo téměř k nutnosti amputace. Když se totiž penis zvětší tak, že ten předmět brání odtoku krve, jde někdy o život i o penis,“ varuje Ondřej Trojan.

Ne že by ale ženy v tomto směru za muži zaostávaly. Ať už jde o autoerotiku nebo společné hrátky, i ony si dokáží do vaginy vložit leccos. Od různého ovoce a zeleniny, přes kulečníkové koule až po budík, který se nožičkami zapříčil a nešel ven. Tohle už jsou případy, kdy pomůže jedině chirurg! „Vážně bych na dámy apeloval, aby nad předměty rozkoše více uvažovaly,“ zakončuje Ondřej Trojan.

Jediné, čeho se při sexu není třeba bát, je snad jen uvíznutí penisu ve vagině. Koluje o tom řada příběhů a údajně za to mohou silné děložní stahy, které úd nepustí ven. Podle odborníků jde ale o mýtus, který nikdo nikdy na vlastní oči neviděl.

Přeji vám jen krásné a bezúrazové milostné chvilky!

Reklama

Související témata:

Načítám