Hlavní obsah

Květák pečený v sýrovém těstíčku

Hodnocení:
(26)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Komu připadá smažený květák moc tučný a příprava v trojobalu složitá, bude dnešním receptem určitě potěšen! Babička Pechová vám totiž ukáže, jak si ho snadno připravit v těstíčku a pečený v troubě.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 květáky
  • 2 brambory
  • 4 lžíce mléka
  • pepř
  • sůl
  • pažitka
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 100 g strouhaného sýru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100 g strouhanky
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Očištěný květák rozeberte na větší růžičky a v osolené vodě uvařte téměř do měkka.

Krok 2: Brambory nastrouhejte najemno a vyždímejte z nich většinu tekutiny. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, sýr, hořčici, strouhanku i nasekanou pažitku a osolte a opepřete. Pokud by bylo těstíčko moc husté, přidejte asi 4 lžíce mléka.

Krok 3: Pečicí papír potřete olejem a klaďte na něj růžičky květáku obalené v těstíčku, nejlépe vám to půjde rukama.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Pokapejte trochou oleje a pečte při 180 stupních do zlatova.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama