Hlavní obsah

Banán ne, okurka ano! Čím ženy nahrazují sexuální hračky?

Foto: 2M media, Shutterstock.com

Foto: 2M media, Shutterstock.com

Reklama

Sexuální hračky patří ke standardním nabídkám erotických obchodů, nicméně je běžné, že pro první experimenty volí mnoho párů to, co má doma k dispozici. A právě z tohoto důvodu se mnoho lidí zajímá, jestli je třeba taková okurka pro sexy hrátky vhodná. Tipněte si!

Článek

Erotické pomůcky mají dlouhou historii. Dlouho předtím, než se objevil tolik populární silikon,  používali lidé pro dosažení uspokojení jiné materiály. Autor a historik Paul Chrystal, který napsal knihu o starověkém sexu „In Bed with the Ancient Greeks: Sex a sexualita ve starověkém Řecku“, se nechává slyšet, že Řekové si užívali spoustu legrace.

Než třeba začali objevovat jiné materiály, ukájeli se prý chlebem! A na rozličné tyčinky mazali, jak jinak, olivový olej. Po čem sahají dnešní ženy, pokud doma nemají dildo ze sexshopu?

Domácí zdroje, které jsou po ruce

I když odborníci z řad gynekologů a sexuologů doporučují používat certifikované erotické pomůcky, protože u nichž nehrozí, že nějaká část uvízne v dámském klíně, najdou se v domácnosti věci, které lze s trochou dobré vůle použít místo dilda. Vždy je však nutné zvážit tři důležité věci. Nemůže provizorní robertek přenášet infekci a bakterie? Není riziko, že se zlomí, naštípne či uvízne v pochvě? A nemá ostré hrany? Také je dobré použít právě kvůli bakteriím kondom.

Vrním, tedy žiju

Jednou z nejpopulárnějších náhradních erotických pomůcek je okurka. Je hladká, pevná, nemá ostré hrany a pokud se přes ni přetáhne prezervativ, skvěle vám poslouží. Navíc se může různě ochlazovat, či naopak ohřívat pomocí ledničky či mikrovlnné trouby.

Dobře poslouží i masáž sprchovou hlavicí, tedy aspoň v případě, že to jediné po čem toužíte, je orgasmus – nikoli penetrace. Stačí proud vody přiblížit do blízkosti klitorisu a začít si užívat všechny její výhody. Ostatně, osvědčuje se i elektrický zubní kartáček používaný „nepřímo“. Jeho vibrace mohou vtisknout život jakémukoli vhodnému předmětu, o nějž se opře. Vynalézavost nezná hranic! Ale snad i proto je nutné uvést věci, které používat nelze.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

V případě, že používáte na ukájení věci z domácnosti, myslete na tři věci: Nesmí ve vás zůstat, poranit vás a musí být bakterií prostéFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Banány nebrat

V horní části seznamu se drží banány. Jsou měkké a plné cukru, což škodí vaginálnímu prostředí. Zapomenout byste měli i na různé láhve s vodou – zvlášť ty skleněné, které se sice jeví jako bezpečné, nicméně uprostřed erotických hrátek mohou jednoduše prasknout. Pro vnitřní ukájení nejsou vhodné předměty se štětinkami, bodlinkami a dalšími výstupky, které by se mohly při manipulaci odloučit nebo uvolnit (populární, i když nebezpečná, je speciálně k tomu koupená záchodová štětka).

Vagina je velmi citlivé místo a cokoli může způsobit její zranění, nebo narušit jemnou rovnováhu pH. Výrobci sexuálních hraček to samozřejmě vědí, a proto nabízejí řadu tělu bezpečných materiálů od dřeva, silikonu, skla a keramiky až po dilda z nerezové oceli. Všechny jmenované položky patří k neporézním materiálům, to znamenám, že nemohou přenášet bakterie. Pokud přece jen dáte přednost hračkám z domácích zdrojů, mějte na paměti, že v případě anální penetrace je důležité vybrat si něco se silnější základnou, kvůli bezpečnému vytažení. Bez ohledu na materiál je také dobré mít po ruce mazadlo. I v jeho případě si lze odskočit do spíže nebo ledničky. Jako lubrikant je vhodný například kokosový olej, gel aloe vera nebo jogurt. 

A co vy? Saháte po dildech z domácích zdrojů?

Reklama

Načítám