Hlavní obsah

Barbora (28): Plastika prsou mi vrátila ztracené ženství!

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Nejednu maminku trápí pokles ňader po kojení, ovšem jen některé se rozhodnou pro plastickou operaci. Barbora (28) měla brzy jasno a rozhodování jí moc času nezabralo. A rozhodně nelituje – zvětšení prsou jí vrátilo ženské sebevědomí.

Článek

Barbora měla vždy nevelká, zato pevná prsa. Jenže pak porodila syna a po kojení z nich mnoho nezbylo. Na tričko „naostro“ mohla zapomenout a zkoušení podprsenek ji často rozesmutnilo: buď jí neseděly, nebo byly příliš volné. Jediné možné řešení viděla v operaci. Po dětech ji podstoupila i její maminka a byla nadšená. Proto byla mladá žena od začátku přesvědčená, že jít do toho je správná cesta.

Kojit se dá i s implantáty

Barbora měla o svém těle určité představy, které podle ní nešly bez zákroku naplnit. Tyto pocity nejsou ojedinělé – ženy mají po kojení často pocit, že jim chybí něco v jejich ženskosti. „Augmentace prsou pomocí implantátů je u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu,“ uvádí profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Ačkoliv byla Barbora pro operaci rozhodnutá, nebyla si jistá, kdy to bude možné – v budoucnu totiž plánovala ještě jedno miminko. Zašla proto na konzultaci do Medicom Clinic, kde ji MUDr. Petros Christodoulou ubezpečil, že implantáty nejsou pro následující těhotenství ani kojení žádnou překážkou. V tu chvíli měla Barbora jasno: na plastiku půjde, co nejdřív to bude možné.

Foto: Archiv redakce

Implantáty vybral operatér po poradě s klientkou tak, aby byl výsledek co nejhezčí a nejpřirozenějšíFoto: Archiv redakce

Přirozený výsledek

„Slečna Barbora se na mě obrátila ohledně možnosti řešení úpravy poprsí po kojení. Poprsí bylo velikosti B, bez výrazného poklesu, takže nebyla třeba modelace. Jelikož chtěla přirozenější tvar prsou po augmentaci, doporučil jsem jí implantáty kapkovitého tvaru o objemu 350 mililitrů. Volba proběhla na základě anatomických rozměrů prsou a jejího těla, ale zároveň i s ohledem na její představu o velikosti,“ říká plastický chirurg a dodává, že zákrok proběhl hladce, stejně jako celé hojení.

Foto: Archiv redakce

Lékař klientku informoval, jak bude probíhat zákrok i hojení, proto ji nic nepřekvapiloFoto: Archiv redakce

Největší obavy

Barbora se nejvíce bála bolesti a toho, jak zvládne rekonvalescenci s rok a půl starým synem. A byla velmi překvapená, jak lehce vše proběhlo. Zákrok podstoupila měsíc a půl po první konzultaci. Ocenila rychlost, vyhovující termín i to, že si mohla vše dobře naplánovat. „Po zákroku jsem byla skutečně nadšená, i když stále s obvazem. Tlak na prsou a mírná bolest mě díky upozornění nepřekvapily. Neustále ke mně přicházely sestřičky, aby mě zkontrolovaly. Proto jsem věděla, že je vše v pořádku. Cítila jsem se v bezpečí. Krásné, čisté prostředí mi jen přidalo na pozitivní náladě,“ spokojeně vypráví mladá žena.

Foto: Archiv redakce

Barbora před operací a po níFoto: Archiv redakce

Znovunaplnění ženskosti

Když Barbora poprvé uviděla výsledek, rozplakala se. Byla v šoku. Dokonalé poprsí totiž naprosto předčilo její představy a očekávání – ženskost byla zpět. Díky zákroku měla najednou pocit, jako by nikdy nekojila a jako by se jí prsa vlastně vůbec nezměnila.

„Naopak cítím, že jsem to zase já, líbím se sama sobě. Obléknout si prádlo jako před kojením, nemuset nosit roláky jako dosud, vzít si tričko bez podprsenky, nevybírat si oblečení podle toho, aby prsa nevypadala jako psí uši – to je k nezaplacení a nedokážu ani vyjádřit radost, kterou cítím. Myslela jsem, že je má ženskost ztracená. Ale našla jsem ji zpět,“ dodává s úsměvem a vzkazuje všem ženám, které zatím k podobnému zákroku hledají odvahu, aby do toho určitě šly, neboť žijeme pouze jednou!

Změnilo mateřství vaše tělo a uvažujete o plastice? Napravit jde povislé břicho po dvojčatech i poporodní inkontinence.

Reklama

Načítám