Hlavní obsah

Barbře Streisand je 78! Které hvězdy mají stejné charisma?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Všestranná umělkyně a držitelka těch nejprestižnějších hollywoodských ocenění odjakživa poutala pozornost nejen svým talentem, ale také výrazným vzhledem. Barbra Streisand nikdy nebyla typickou kráskou, přesto jí svět leží u nohou. Dnes slaví 78. narozeniny. Které další celebrity se mohou pyšnit osobitým charismatem?

Článek

Možná že nesplňují ideál krásy, který diktuje módní průmysl, ale na sex-appealu jim to rozhodně neubírá. Neotřelý půvab, obrovský talent a neskonalý šarm jim zajistily miliony fanoušků po celé zeměkouli. Pozornost jsme tentokrát zaměřili na pět obdivuhodných a ostře sledovaných žen v zahraničním i českém showbyznysu.

Barbra Streisand (78)

Od chvíle, kdy v roce 1964 zazářila na divadelních prknech coby komediantka Fanny v muzikálu Funny Girl, začala její kariéra stoupat strmě vzhůru. O čtyři roky později se příběh dočkal i filmového zpracování a hlavní role připadla opět Barbře Streisand. Jako jedna z mála umělkyň získala hned za svůj debut Oscara v kategorii Nejlepší herečka. Cenu Akademie si později vysloužila ještě jednou, konkrétně za píseň k snímku Zrodila se hvězda (1977), kterou sama složila.

Významných ocenění má na svém kontě tato multitalentovaná žena ale mnohem víc. V její sbírce najdete čtyři Zlaté glóby, osm hudebních cen Grammy, čtyři ceny Emmy i nesčetně nominací (v čem si chodí slavní pro ceny). Herečka, zpěvačka, skladatelka producentka a režisérka to dotáhla opravdu daleko, přestože si z ní kvůli signifikantnímu velkému nosu mnozí zpočátku utahovali. Do paměti fanoušků se ovšem vryla jako obdivuhodná dáma, na kterou jen tak někdo nezapomene.

Foto: Profimedia.cz

Barba Streisand slaví 78. narozeniny a vůbec na svůj věk nevypadáFoto: Profimedia.cz

Céline Dion (52)

Nezaměnitelný hlas kanadské zpěvačky se v devadesátých letech ozýval snad ze všech rozhlasových stanic světa a ani dnes úplně neutichnul. Její písně stále bodují i u mladších generací, za svůj vzhled však byla dlouho kritizována. Céline Dion sice v obličeji nikdy nevypadala jako prvoplánová modelka, ale vypracovanou postavou by mnohé z nich strčila do kapsy. Přílišnou vychrtlost jí však někteří fanoušci neodpustili. Poslední dobou se zpěvačka stala vyhledávaným objektem módních fotografů, její extravagantní modely totiž přímo volají o pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Ze Céline Dion se stává módní ikona. Její extravagantní modely mají neskutečný šmrnc Foto: Profimedia.cz

Sarah Jessica Parker (55)

V srdcích žen už navždy zůstane jako expertka přes módu. Role Carrie z kultovního seriálu Sex ve městě (1998–2004) jí vynesla obrovskou slávu, ale natáčení, které trvalo i osmnáct hodin denně, se rovněž podepsalo na jejím zdraví. Nošení vysokých podpatků herečce zdeformovalo nohy, a tak už ji dnes na jehlách uvidíte jen při slavnostních příležitostech. Přestože Sarah Jessica Parker připadá některým ženám vyloženě krásná, mužům většinou atraktivní nepřijde. Showbyznys ji pravidelně řadí mezi nejošklivější herečky hollywoodu, podle nás neprávem.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Jessicu Parker někteří považují za krásnou, jiným se vůbec nelíbí. Do jaké skupiny se řadíte vy?Foto: Profimedia.cz

Ivana Chýlková (56)

Ani Ivana Chýlková nezapadá do tabulek typických ideálů krásy, charisma z ní ale vyzařuje na hony daleko. A tak se není čemu divit, že si talentovaná herečka vyzkoušela i roli modelky a prošla se po přehlídkovém mole. Se svou výškou 183 cm převyšuje manžela Jana Krause (66) o celých jedenáct centimentrů (znáte páry s největšími rozdíly?). Vysoké podpatky nosí tedy, stejně jako Sarah Jessica Parker, jen málokdy.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Ivana Chýlková nemá typicky ženské něžné rysy, přesto je velmi půvabnáFoto: Profimedia.cz

Anna Polívková (41)

Dcera Bolka Polívky (70) bojovala odjakživa s velkým nosem, který zdělila po svém slavném tatínkovi. Ještě než to začala vnímat jako přednost, zvažovala, že se svěří do péče plastických chirurgů, aby jí vady na kráse zbavili. Rozhodnutí nakonec změnila a nyní je za svůj jedinečný vzhled vděčná. Velký nos dnes umí nosit a je díky němu nepřehlédnutelná.

Foto: Profimedia.cz

Anna Polívková kdysi přemýšlela, že si svůj nos nechá zmenšit. Od rozhodnutí naštěstí ustoupila, vždyť jí sluší!Foto: Profimedia.cz

Anketa

Která žena má největší sex-appeal?
Barbra Streisand
9,8 %
Céline Dion
1,6 %
Sarah Jessica Parker
16,5 %
Ivana Chýlková
23,6 %
Anna Polívková
48,5 %
Celkem hlasovalo 21219 čtenářů.

Reklama

Načítám