Hlavní obsah

Barvy vybírali podle obrazu! Jak by se vaší rodině bydlelo v tomto domě?

Foto: Tomáš Mach

Foto: Tomáš Mach

Reklama

Čtyřčlenná rodina opustila město a zabydlela se v novém domě se zahradou. Svá království tu mají i oba synové – jeden vášnivý fotbalista, druhý milovník cestování.

Článek

Do rodinného domu se manželé se dvěma chlapci stěhovali z městského panelákového bytu. Novostavba v menší obci, ale v blízkosti okresního města, jim zcela vyhovovala. „Toužili jsme po větším, vlastním bydlení se zahradou, kde najdou vyžití děti a my s manželem se budeme moci realizovat v pěstování okrasných a hlavně užitkových rostlin,“ vysvětluje majitelka domu.

Seznámení s designérčinou prací

Ještě před stěhováním měli možnost navštívit interiér, který navrhla designérka Jaroslava Straková ze studia Fine Design Interier. Její práce je celkově velmi zaujala, zalíbila se jim třeba i masivní bambusová podlaha, která je vhodná pro podlahové vytápění, a proto se domluvili na spolupráci. A rovnou měli i jasno, jakou podlahu chtějí do svého nového bydliště.

Celková obytná plocha domu je 121 metrů čtverečních, jedná se o přízemní bungalov se čtyřmi obytnými místnostmi – kuchyní s jídelnou a obývacím pokojem, ložnicí a dvěma dětskými pokoji.

Foto: Archiv designérky

Netradičním prvkem je vrstvení koberců v obývacím pokoji, které není příliš běžné (vlněný koberec Harlequin od Asiatic Carpets)Foto: Archiv designérky

Barvy z obrazu

„Přáním majitelů bylo vytvořit moderní, ale zároveň nadčasový interiér s dostatkem úložných prostor a s využitím barev. Koncept do značné míry předurčil výrazný dekor dřevěné podlahy, která celý dům propojuje. Co se barev týče, neměli majitelé žádné konkrétní představy – inspirací při jejich výběru se mi stal obraz, který jsem umístila do kuchyně. Vzala jsem z něj tři výrazné barvy, které hravě protnuly jinak neutrální základ na menších kusech sedacího nábytku a textiliích v prostorách jídelny a obývacího pokoje. Z výsledku byli klienti nadšeni,“ říká designérka Jaroslava Straková.

Foto: Archiv designérky

Neutrální základ oživily barvy, které designérka „vytáhla“ z obrazu v kuchyniFoto: Archiv designérky

Bílá kuchyně a neutrální základ

Konkrétní požadavek měli majitelé na kuchyňskou linku, kterou si přáli v provedení bílý lesk – designérka se jim toto přání pokoušela bez úspěchu vymluvit, jak dnes s úsměvem dodává. Veškerý nábytek nechali vyrobit na míru v bílé barvě zkombinované s dekorem světlý dub, a to včetně skříňky s velkým zabudovaným akváriem. Pán domu je zapálený chovatel terčovců, tato skříňka proto musela splňovat velké množství chovatelských požadavků.

Foto: Archiv designérky

Majitelé si přáli kuchyni v provedení bílý lesk, ostatní nábytek nechali vyrobit na míru v bílé barvě zkombinované s dekorem světlý dubFoto: Archiv designérky

Pokoj pro fotbalistu a cestovatele

Chlapcům je v současnosti 9 a 16 let, mladší z nich měl o svém pokoji poměrně jasnou představu: jediným, zato zásadním přáním vášnivého fotbalisty bylo zařídit ho ve stylu klubu FC Barcelona a vytvořit v něm dostatek prostoru na vystavení všech získaných pohárů.

Druhý z dětských pokojů měl být už spíše studentský: staršího syna baví zeměpis, cestování a počítačové hry, odrazovým můstkem při návrhu se stala tapeta, která přesně vystihuje jeho zájmy. Barvy a motivy se pak opakují v celém pokoji. Oba sourozenci si také do svých pokojů přáli umístit dvě lůžka – to aby se mohli „navštěvovat“ a příležitostně u sebe přespávat.

Foto: Archiv designérky

Zapálený fotbalista má pokoj, který přesně odráží jeho hlavní zájemFoto: Archiv designérky

Vizitka designérky

Jaroslava Straková je absolventkou Akademie Home Stagingu a Interiérového Designu v Praze. Její portfolio zahrnuje kompletní realizace jak bytových, tak komerčních interiérů. Při spolupráci s klientem volí osobní přístup, plně naslouchá a vnímá požadavky a přání klienta. Ke každému projektu přistupuje vždy obětavě a pečlivě s důrazem na maximální spokojenost zákazníka. Více na fd-interier.cz

Jak se vám líbí zařízení rodinného domu? Co říkáte na klučičí království?

Reklama

Načítám