Hlavní obsah

Bavlněná povlečení a prostěradla. Stálice v naší ložnici!

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Bavlna stále úspěšně kraluje světu ložního prádla. Svou popularitu si zasluhuje z mnoha důvodů. Tady jsou některé z nich.

Článek

I když existuje celá řada materiálů ložního prádla, největšímu zájmu se dlouhodobě těší klasické bavlněné a krepové povlečení. Chcete znát důvod, proč je bavlna stále tolik oblíbená? Vše se dozvíte v následujících řádcích.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

3D povlečení VÁNOCEFoto: VIOLET MOON s.r.o.

 Bavlněné vs. krepové povlečení

Oba druhy povlečení bez problémů pořídíte ve většině obchodů s bytovým textilem. Pokud si zvolíte krep, dejte přednost bavlněné verzi před syntetickou. Bavlna si svůj úspěch právem zasloužila pro své vynikající termoregulační schopnosti, vysokou absorpci tekutin a na dotek příjemný povrch. Krepové povlečení z bavlny tak nabídne všechny tyto kladné vlastnosti a k tomu snadnou údržbu, protože se nemusí žehlit.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Bavlněné povlečení na dvě lůžka IVANKA – fialováFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Stará dobrá klasika

Klasické bavlněné povlečení zase nabídne široký výběr designů. Můžete si vybrat typické proužky, puntíky nebo abstraktní motivy. Širokému zájmu pozornosti se aktuálně nejvíce těší 3D povlečení s živoucími trojrozměrnými vzory. Rádi byste usínali v náruči vesmíru, světových metropolí nebo nádherné přírody? Nejen tyto vzory si můžete pořídit v on-line obchodě RodinneBaleni.cz.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Bavlněné povlečení na dvě lůžka MELISA – černáFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Prostěradla k nezaplacení

Že je prostěradlo velmi užitečná věc, to všichni víte. Chrání matraci před opotřebením a v neposlední řadě také přispívá k tomu, jak se ve svém loži cítíte. V obchodech mají na výběr z široké škály barev, velikostí i materiálů. I v tomto případě vsaďte na bavlnu. Pokud sáhnete po jersey prostěradlech, určitě nebudete zklamáni. A jaké jsou jejich kvality? Mají heboučký povrch, jsou dokonale pružná a nemusí se žehlit. Jste-li alergik nebo si potrpíte na perfektní hygienickou čistotu, zvolte jersey prostěradla s příměsí bambusového vlákna. Ta jsou antibakteriální a pojmou až čtyřikrát více vlhkosti než jejich bavlněné ekvivalenty.

Foto: VIOLET MOON s.r.o.

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – černá 90 x 200 cmFoto: VIOLET MOON s.r.o.

Vše potřebné o bavlněném ložním prádle jsme si již řekli, nyní už zbývá jen vybrat to pravé. Přejeme úspěšný nákup!

Reklama

Načítám