Hlavní obsah

Beauty SOS: Co nesmí chybět v kosmetické taštičce?

Foto: woodpencil, Shutterstock.com

Foto: woodpencil, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Make-up na cesty aneb bez čeho se přes den neobejdeme? Tohle jsou záchranáři, dekorativní i pečující, kteří najdou uplatnění v kosmetické taštičce pro váš dokonalý vzhled každý den. Našli jsme novinky, ale i stálice, které se hodí (nejen) do kabelky.

Článek

Když jde o denní líčení, stačí sjednotit pleť, zvýraznit řasy, nanést jemnou rtěnku, a je to. Někdy ale potřebujete doladit make-up během pracovního dne. V tom případě se hodí následující produkty, které běžně seženete v regálech drogérií nebo parfumerií. Zachránily nejednu (beauty) krizi, máme vyzkoušeno! Na které se můžete maximálně spolehnout?

Balzám a rtěnka v jednom

Hladké rty a jemná barva kdykoliv během dne. Kombinované produkty, kdy se jedná o balzám a rtěnku v jednom, jsou jedny z našich nejoblíbenějších. Jsou jednoduše praktické a udělají parádu, což je výhra.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tónující balzám na rty Marionnaud Make Up, 149 Kč; Balzám v tužce Labello, odstín coral, 140 KčFoto: Archiv firem

Vyhlazující pudr

Tahat v kabelce sypký pudr a štětec může značit katastrofu, mnohem lepší volbou jsou kompaktní verze. Mají celkem dobrou krycí schopnost a pleť zmatní, zkrášlí a vyhladí. Navíc tyhle vybrané produkty obsahují zrcátko i houbičku, takže nemusíte řešit další výbavu do taštičky. Houbičku nezapomeňte čas od času (ideálně každý týden) umýt mýdlem v teplé vodě a nechat pořádně uschnout.

Tip: Pokud se vám pleť často nepříjemně leskne, skvěle fungují (kromě pudru) i savé papírky, které přiložíte k pleti a přebytečný maz vysajete, aniž byste si pokazily make-up.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kompaktní pudry s houbičkou a zrcátkem: Facefinity, Max Factor, 379 Kč, prodává FAnn; True Match, L’Oréal Paris, 249 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Balzám na všechno

Extrémně suché rty nebo kůžičky okolo nehtů? Na tyhle stavy nouze se vám bude hodit hodně vyživující (průhledný) balzám s mastnější konzistencí, který můžete použít jak na rty, tak třeba na záděry nebo suché hřbety rukou.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zázračný kelímek Oriflame, 199 Kč; Multifunkční balzám Lanolips, 380 KčFoto: Archiv firem

Rtěnka, co nezklame

Znáte to, neplánovaně po práci vyrazíte rovnou na večírek. Pro tyhle hurá akce se hodí mít u sebe i dlouhodržící rtěnku, kterou denní líčení šmahem změníte ve večerní. Nejlepší volbou je matná s tekutou texturou, která na rtech drží jako přibitá.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tekutá matná rtěnka SuperStay Matte Ink, Maybelline, 200 Kč, odstín 50 Voyager; Tekutá rtěnka Everlasting Liquid Lipstick, Kat von D, 580 Kč, odstín Bachelorette, prodává SephoraFoto: Archiv firem

Krém, který se hned vstřebá

Suché ruce, to je nekončící boj. A hledání krému, po kterém byste si nezamastily všechno okolo, také. Menší balení do kabelky, rychlé vstřebávání a hlavně péče o hrubou kůži rukou – to splňují tihle pomocníci. (Top krémy na ruce podle redakce)

Foto: Archiv firem

Zleva: Krém na ruce Sněhová vločka, Havlíkova Apotéka, 253 Kč; Krém na ruce Just, 325 KčFoto: Archiv firem

Nude tužka na rty

Vyberte si tužku v odstínu co nejbližšímu vaší barvě rtů, kterou můžete kdykoli během dne zvýraznit rty a vaší kabelku nijak nezatíží. Díky univerzálnímu odstínu pak přes ni můžete dát balzám či jinou rtěnku nebo rty nechat jen tak vybarvené konturkou. (Jak si vybrat ideální nude rtěnku?)

Foto: Archiv firem

Zleva: Tužka na rty Essence, 30 Kč, odstín 07 lost in love; Dlouhotrvající konturka Rimmel, 119 Kč, odstín Spiced NudeFoto: Archiv firem

Korektor na neduhy

Když je potřeba, je tu korektor. Stačí ho nanést okolo nosu, pod oči, na bradu a mezi obočí a obličej zase vypadá svěží. Vybírejte podle typu pleti, krycí a matující pro problematickou pleť, kterou trápí nedokonalosti, a naopak pro zralou nebo suchou pokožku víc užijete lehkou texturu s rozjasňující složkou.

Foto: Archiv firem

Zleva: Multifunkční krycí korektor More Than Concealer, L’Oréal Paris, 300 Kč; Rozjasňující korektor v peru Dermacol, 299 KčFoto: Archiv firem

Co jsou vaše nepostradatelné produkty? Inspirujte se také trendy líčením na jaro: Linky a červená rtěnka!

Reklama

Související témata:

Načítám