Hlavní obsah

Beauty trendy 2020: Rebelské obočí a líčka jako princezna

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šťavnatá a rozzářená pleť zůstává. Ale co dalšího předvedli přední vizážisté na přehlídkách pro jaro a léto 2020? Kochejte se skoro až uměleckými díly!

Článek

Co přináší rok 2020 v beauty světě? Trendy, které nemají hranice a nejsou omezené ani genderově. Tendence v make-upu odrážejí současný společenský vývoj a poptávka po unisex módě i líčidlech a kosmetické péči hýbe světem. (Kosmetika pro muže je i u nás!) Důraz se dává také na udržitelnost a přírodní a veganské složení.

Přirozenost a správně opečovaná, zářící pleť z módy nikdy nevyjdou, ale stejně tak se letos nebojte při líčení popustit uzdu fantazii. Vybrali jsme nejhezčí i nejodvážnější looky podle módních přehlídek, které stojí za vyzkoušení. Připraveni?

Tváře s nevinným ruměncem

Loni to byl bronzer, letos ho na plné čáře válcuje tvářenka. Musí být co nejjemnější a bezchybně zapracovaná tak, aby nebyly vidět přechody. Inspirujte se přehlídkovým molem a spojte s tvářenkou oční stíny. Zapracujte ji na jablíčka, ale i na spánky a vnější koutek oka.

Na jaro a léto si vyberte svěží korálovou barvu a vyzkoušejte tekutou variantu, docílíte tak nejšťavnatějších tváří a mladistvějšího vzhledu.

Foto: Profimedia.cz

Precizní práci s tvářenkou skvěle ilustruje líčení z přehlídek amerických značek Badgley Mischka a Sies MarjanFoto: Profimedia.cz

Víčka v excentrických barvách

Konečně přichází čas, kdy na paletkách stínů využijete i ty barvy, které se jinak nikdy nehodí. Neměli byste se bát výrazných řas, pestrých barev, jako je zelená nebo oranžová, a klidně to doplnit ještě kamínky. Když se rozhodnete pro nepřehlédnutelné syté odstíny, zvolte k nim horní linku, hodně černou řasenku a docela přirozené rty.

Foto: Profimedia.cz

Oči malované jako vodovkami měly modelky na přehlídce značky Salvatore Ferragamo. Zato návrhář Marc Jacobs svým kráskám předepsal pastelové stíny s kamínkyFoto: Profimedia.cz

Metalické linky a třpytky

Stříbrné linky, které přecházejí ve stíny přes celé víčko, připadají v úvahu možná jen na disko party, ale jako tenoučká kočičí linka těsně nad řasami by šly i na denní líčení. Nemyslíte? Pro začátek je zkuste namalovat vysunovací tužkou, pomocí které můžete korigovat intenzitu barvy i třpytu.

Nebo zkuste oči pořádně orámovat černou, nanést rozjasňující stíny do stříbrna a do spodní linie přidat třpytky, jako to měla Kaia Gerber (18) na přehlídce Fendi.

Foto: Profimedia.cz

Módní dům Balmain zvolil metalickou nálož, zato na přehlídce Fendi se vizážisté soustředili na temné linky a třpytivý poprašek je jen decentníFoto: Profimedia.cz

Rty jako zrcadlo

Devadesátky nekončí! Na přehlídkách módních velikánů byly k vidění lesklé rty. Modelky předvádějící pro značku Chanel měly ústa buď sytě rudá, nebo jakoby ledabyle namalovaná zabarveným balzámem. Vizážisté od Louise Vuittona zase zvolili rtěnku v korálovém odstínu a samo sebou s leskem. Jak to tak vypadá, matné rtěnky schováme do šuplíku a vytáhneme je zase až na podzim. Takže se vám bude hodit vědět, jaký lesk jsme si oblíbily v redakci.

Foto: Profimedia.cz

Takhle šťavnaté lesklé rty měly modelky značek Chanel a Louis VuittonFoto: Profimedia.cz

Futuristické řasy i obočí

Tak trochu jako z budoucnosti se mohou zdát looky, které vytvořili make-up umělci firem Mugler a Valentino. Obočí můžete mít rozcuchanější než kdy dřív a nezapomínejte na zvýraznění řas, ať už řasenkou, nebo umělými řasami. Mimochodem, k delším brvám vám pomohou i speciální séra, která jsme otestovaly.

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadid (23) na přehlídce Mugler ukázala dvě řady obočí, jednu svou a druhou nalíčenou. Umělé řasy v podání značky Valentino vůbec nemusejí být černéFoto: Profimedia.cz

Zajímají vás beauty trendy? Podívejte se na video návod na univerzální líčení podle Jennifer Aniston. Ubere vám roky!

Reklama

Načítám