Hlavní obsah

Best of 2019: Kosmetika, která nás v redakci nadchla

Foto: Igisheva Maria, Shutterstock.com

Foto: Igisheva Maria, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řasenka se zvláštním, ale skvělým štětečkem, rozjasňující make-up, který vyhovuje i smíšené pleti, nebo anti-age krém pro citlivou pleť. To jsou naši beauty vítězové za rok 2019!

Článek

Každou sezonu se objevuje mnoho kosmetických novinek a my je v redakci poctivě zkoušíme, abychom vám mohly přinášet ty nejlepší tipy. Zabodovaly u nás jak nové výrobky, tak i některé stálice na trhu, které si zaslouží pozornost. Necháte se inspirovat?

1. Prodlužující řasenka

Také rádi experimentujete s nejrůznějším typem kartáčků a zjišťujete, který by na vaše řasy fungoval nejlépe? Úzký hřebínek vám možná nebude na první pohled připadat jako nejlepší varianta, ale my jsme se přesvědčily o opaku.

„Stačilo ji jednou použít a bylo rozhodnuto – zatím nejlepší řasenka, co jsem za poslední dobu vyzkoušela. Protože je kartáček jen ‚tyčka’, dostane se úplně k víčku a docílíte opravdu velkého zvýraznění řas,“ říká redaktorka Renata.

Foto: Archiv firmy

Extra prodlužující řasenka, Yves Rocher, 299 KčFoto: Archiv firmy

2. Rozjasňující make-up

Make-upů, které by uměly rozjasnit smíšenou pleť, dodat jí energii, hydratovat a zároveň ještě víc nezmastit, je jako šafránu. Nám se ale podařilo jeden opravdu dobrý najít.

„Je lehký, velmi dobře se nanáší a s pletí přirozeně splyne. Rozjasní ji, sjednotí barvu, nemám pocit, že by pleť zahltil a ucpal. Navíc hydratuje a nestalo se, že by mi vznikly šupiny, nebo naopak příliš lesklá místa. Přes den stačí menší množství, při večerním líčení nanesu silnější vrstvu, ale ani tak nevznikne efekt ‚dnes jdu za mima‘,“ vypráví redaktorka Kateřina.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující make-up Teint Miracle, Lancôme, SPF 15, 1390 Kč Foto: Archiv firmy

3. Ideální krém do zimy

Pečující krém, který dobře vyživí, bude vyhovovat i pleti, kterou trápí nedostatky, a zároveň ji nezatíží? To vše pro nás splňuje tento produkt – můžete ho použít vždy, když vaše pokožka vyžaduje péči. Regeneruje a zklidňuje a také slouží jako skvělý štít do mrazivých dní.

„Tenhle krém sice není primárně na obličej, ale já ho tak používám. Díky soli z Mrtvého moře s ním mám ty nejlepší zkušenosti u problematické pleti. Žádné peelingy ani masky už nepoužívám a pleť se mi zlepšila,“ radí redaktorka Julie.

Foto: Archiv firmy

Krém San’Activ, Just, 580 KčFoto: Archiv firmy

4. Pre-aging krém 

Anti-age produkty jsou stálice, ale slyšeli jste o pre-aging krému? Je určený pro pleť po 25. věku a má působit jako preventivní štít proti stárnutí.

„Používám ho ráno i večer a na mojí smíšené pleti funguje skvěle. Ráno nemám okolo nosu a na čele přebytečný maz, jako se mi to stává u jiných hydratačních krémů, do pleti se vstřebá raz dva, takže je skvělý i jako podklad pod makeup. A ta nejlepší věc: zdá se, že moje minivráska na čele trochu zmizela!“ pochvaluje si redaktorka Lucie.

Foto: Archiv firmy

Pre-aging krém, Alcina, 1100 KčFoto: Archiv firmy

5. Hydratační rtěnka

Trápí vás v zimě popraskané rty, ale nechcete se vzdávat sytých barev? Objevily jsme rtěnku, která nabízí jak krásný odstín, tak péči balzámu. Obsahuje totiž vitamin E a olejíčky a ty nedají suchým rtům šanci.

„Barva je skvěle pigmentovaná, rty hydratuje a na to, že se jedná o hydratační rtěnku, dlouho vydrží. Potěšila mě i cena!“ říká šéfredaktorka Monika.

Foto: Archiv firmy

Hydratační rtěnka Magnetique, Dermacol, 149 KčFoto: Archiv firmy

6. Vůně roku 2019

Líbí se vám lehké květinové vůně? Pak jsme pro vás objevily parfémovou vodu, kterou můžete nosit po celý rok. Nejvíc v ní ucítíte růži a jasmín a její základ tvoří vanilka, pačuli a cedrové dřevo.

„Od léta, kdy Idôle vyšel, se mi nechce používat nic jiného. Vůně růží mě totálně omotala, připadám si jak zakletá Šípková Růženka. Navíc je to univerzální vůně, která není vyhraněná, že byste ji mohli používat jen v létě, nebo naopak jen v zimě. Prostě idol!“ raduje se šéfeditorka Marie.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Idôle, Lancôme 1490 Kč (25 ml)Foto: Archiv firmy

7. Tělový krém s oleji a jablky

Tělo je dobré mazat celoročně, ale v zimě spotřeba tělových mlék, krémů, olejů nebo másel stoupá. I tady jsme našli vítěze – kombinace jablek, mandlového a jojobového oleje a přírodních másel v bio kvalitě je pro suchou pokožku těla spásou.

„Krém má velmi pronikavou ovocnou vůni, která mě příjemně nakopne. A milují ho i i moje děti, kterým s ním občas masíruju chodidla před spaním. Ráda se s ním mažu i po sportu, protože se rychle vstřebá do pokožky,“ libuje si redaktorka Pavla.

Foto: Archiv firmy

Tělový krém Once Upon A Time, Lush, 350 KčFoto: Archiv firmy

8. Krém proti vráskám

Mnoho žen, i u nás v redakci, trápí citlivá pleť, které spousta kosmetických přípravků nesedne. Našli jsme proto v nabídce anti-age krémů i ten, který nebude pokožku zbytečně dráždit, ale splní to, co má. Hodí se na zralou pleť od 45 let.

„Velký rozdíl ve vyhlazování vrásek jsem zatím nezaznamenala, ale krém je mi příjemný, pleť je hydratovaná a vyživená. Necítím žádné pnutí a je vhodný do zimního období. Taky příjemně voní, používám ho rovnou i na ruce,“ chválí editorka Dana.

Foto: Archiv firmy

Zpevňující krém proti vráskám 45+, Mixa, 250 KčFoto: Archiv firmy

9. Sérum proti vráskám

Séra dodají pleti vzpruhu a umějí řešit kdejaký problém, jako je třeba zčervenání, mdlá pleť nebo vrásky. Letos jsme našli favorita právě v sekci anti-age. O pokožku opravdu pečuje díky kyselině hyaluronové, alantoinu a peptidům – a to jsou všechno známí bojovníci proti vráskám.

„Mám pocit, že sérum s mojí pletí opravdu něco dělá a jako bonus se extrémně dobře vstřebává a má velmi nenápadnou vůni,“ říká spokojeně šéfredaktorka Monika.

Foto: Archiv firmy

Sérum Hyaluron N-Medical, 2400 KčFoto: Archiv firmy

10. Pro krásné vlasy

Trpíte na roztřepené konečky a vlasy bez lesku, které se po umytí špatně rozčesávají? Možná je načase investovat do bezoplachové péče v podobě sprejů, olejů nebo krémů. 

„Na pleť mám místo nočního krému moc ráda arganový olej, který jsem si přivezla z Maroka, ale na moje jemné vlasy je příliš mastný. Proto mi vyhovuje argan ve spreji. Suchým a poškozeným vlasům (používám ho hlavně na konečky) dodá lesk i výživu. A co je za mne nej, i krásnou orientální vůni. A navíc chrání proti teplu fénu nebo žehličky,“ libuje si redaktorka Kateřina.

Foto: Archiv firmy

Sprej na vlasy Arganoil Miracle Shine, Lee Stafford, 450 KčFoto: Archiv firmy

Zajímají vás redakční zkušenosti a testování kosmetiky? Podívejte se, jak dopadl souboj make-upů.

Reklama

Načítám