Hlavní obsah
3,0
(490)
Foto: Jag_cz, Shutterstock.com

Foto: Jag_cz, Shutterstock.com

Miluje vaše rodina perníčky, ale zatím jste je nezdobili, protože se vám poleva nikdy nepovedla? To se letos změní! Máme totiž pro vás recept na luxusní polevu na perníčky, se kterou se skvěle pracuje. A zvládne ji připravit i začátečník.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Bílková poleva
  • 150 g cukru moučka
  • 1 ks bílku
  • 1 lžička škrobu
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že moučkový cukr několikrát prosejte. 

02.

Postupně do něho přidejte bílek, lžičku škrobu a citronové šťávy.

03.

Směs ručně či šlehačem vyšlehejte do hladka. Ručně to trvá asi 30 minut, šlehačem 5 až 10 minut.

Tip: Bílek do směsi protlačte skrz silonovou ponožku, bude jemnější a případná skořápka se vám nedostane do polevy. A jak poznáte, že je poleva připravená ke zdobení? Naberte ji na lžičku a otočte dnem vzhůru. Pokud nebude kapat a bude pěkně držet, je poleva hotová.

Perníčky nepečete? Nevadí. Spoustu dalších ověřených receptů najdete v článku Nejlepší vánoční cukroví. Nebo dáte přednost cukroví podle Sandtnerové? Každopádně si projděte náš plán vánočního pečení, kde najdete skvělé tipy, jak si práci usnadnit i jak ušetřit.

Reklama

Načítám