Hlavní obsah

Bod SP6 probouzí chuť na sex. Víte, kde je?

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Jak může akupresura zlepšit milostný život a zvýšit ženskou touhu? Věnujte se jí denně několik minut, a uvidíte tu změnu. Stimulujte bod, který povzbuzuje libido!

Článek

Akupresura je tradiční čínská léčebná metoda, kdy se tlačí na určitá místa na těle. Tímto se zmírňuje bolest i léčí nemoci. Tušili jste ale, že vám tahle metoda může pomoci i s milostným životem? Stačí objevit ten správný bod! Nazývá se San Yin Jiao, označovaný zkratkou SP6.

Najdete ho tak, že přiložíte čtyři prsty nad vnitřní výběžek kotníku. Pod kostí se nachází malá prohlubeň (jamka). V této lokalitě pod bércem, tedy nosnou kostí dolní končetiny, se bod nachází. Co se stane, pokud ho budete denně stimulovat?

Foto: Monika Wisniewska, Shutterstock.com

Bod San Yin Jiao neboli SP6 máte dole na lýtkuFoto: Monika Wisniewska, Shutterstock.com

Vědci zjistili, že...

Na jedné z univerzit lékařských věd v Íránu si řekli, že v praxi ověří tradiční čínskou medicínu. Požádali o spolupráci 86 vysokoškolských studentů ve věku kolem dvaceti let. Nejprve museli vyplnit zdravotní dotazníky, poté je vědci rozdělili na dvě skupiny (co ještě vědci zjistili o sexu).

Členové té první se po dva měsíce každý den dostavili k výzkumnému pracovníkovi, který jim palcem tiskl bod SP6 vždy po dobu šesti sekund, přičemž následně tlak na dvě sekundy uvolnil. Tento cyklus se opakoval celých 30 minut. Druhá skupina absolvovala stejnou proceduru, ale v tomto případě byla masírována jiná lokalita na těle. Cílem této studie bylo prozkoumat účinnost akupresury San Yin Jiao. Jak to celé dopadlo?

Skupina, která se setkala se stimulací bodu SP6, již po měsíci praxe hlásila lepší zdravotní stav, což se rozhodně nedalo říct o ostatních účastnících experimentu. Podle výpovědí u té „šťastnější grupy“ odeznělo psychické podrážení, napětí, stres, úzkost, bolesti hlavy či únava. U obou pohlaví byl také vyzdvihován nerušený a kvalitnější spánek. Jenže to není všechno.

Akupresurou proti bolesti

Ženy se svěřily, že tolik netrpí bolestmi při menstruaci, a skoro polovina z nich uvedla, že mají větší chuť na sex a častěji ho vyhledávají!

Vědci se domnívají, že stimulace bodu SP6 ovlivňuje u žen hormonální hladiny a působí pozitivně na únavu a bolesti hlavy, které často s nechutí na milování souvisejí (co znamená bolest ve vagině). A další dobrá zpráva? Podle nich akupresura nemá žádné vedlejší účinky, jako tomu je u jiných metod. Evidentně je to tedy šance na kvalitnější sexuální zážitky.

Pomáhá při snaze otěhotnět

Uvedený bod můžete opakovaně několik minut stlačovat v kteroukoli denní či noční dobu, ovšem skutečně je třeba věnovat se tomu denně, a to minimálně deset minut. Čínská medicína zde kromě povzbuzení touhy slibuje i stabilizaci trávicího systému a stimulaci činnosti dělohy a vaječníků, což je klíčové pro ty, kdo chtějí otěhotnět. V neposlední řadě se hovoří i o aktivaci sleziny, jejíž správná funkce vede k elastické a rozzářené pokožce. Tak co, půjdete do toho?

 A víte, kdy mají ženy největší chuť na sex, i bez mačkání erotického bodu?

Reklama

Načítám