Hlavní obsah
2,9
(544)
 

Chuť na bramboráky by byla, ale nálada stát u sporáku a vsakovat do sebe česnekový olej už tolik ne? Zkuste sýrový koláč, ve kterém brambory i česnek najdete, zato kalorií i práce obsahuje podstatně méně...

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 800 g brambor
  • 120 g žitné mouky
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 ks vejce
  • 100 g sýra
  • 3 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Oloupané brambory nahrubo nastrouhejte, propláchněte studenou vodou, abyste se zbavili části škrobu, a v čisté utěrce vyždímejte.

02.

Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a pomažte ho máslem.

03.

Mouku (klidně dejte hladkou pšeničnou), vajíčka, nasekaný rozmarýn, čerstvě mletý pepř, sůl, sýr a prolisovaný česnek smíchejte, přidejte brambory a těsto rozetřete do formy.

04.

Do těsta lehce zatlačte asi 1,5 cm tlustá kolečka cibule, každé osolte a položte na ně kousek másla. Pečte asi 50 minut při 170 °C. Na závěr můžete teplotu trochu zvýšit, aby se opekl vršek koláče.

05.

Podávejte teplé nebo studené.

Máte nějaký oblíbený recept na brambory? Podělte se o něj!

Reklama

Načítám