Hlavní obsah

Bramborový salát s červenou řepou

Hodnocení:
(65)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Řepa je levná a nesmírně zdravá zelenina s krásnou barvou. Jak ji však podsunout těm, kteří ji odmítají jaksi „z principu“? Možná jim zachutná ve spojení s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Osvěžující salát se hodí jako příloha k smaženým řízkům, ale když ho doplníte vajíčkem, obstojí i jako samostatné jídlo.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 2 vařené řepy
  • 600 g vařených brambor
  • 4 kyselé okurky
  • 2 jarní cibulky
Na zálivku
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Brambory řádně omyjte, uvařte je ve slupce doměkka a nechte trochu zchladnout. Poté je oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do salátové mísy. Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájejte na stejně velké kostky a dejte do druhé mísy.

Krok 2: Dobře promíchejte suroviny na zálivku. Přimíchejte k nim jednu najemno nakrájenou jarní cibulku (bílou část) a stejně jemně nakrájené kyselé okurky. Část zálivky přidejte k bramborám a část k červené řepě a promíchejte. Až nakonec opatrně spojte ochucené brambory a řepu tak, aby se salát částečně propojil, ale aby řepa nezbarvila celý obsah – vznikne tak zajímavý barevný efekt. Salát nechte odležet a podávejte posypaný jarní cibulkou.

Tip: Brambory a řepu můžete od začátku připravovat v jedné míse, celý salát bude mít narůžovělou barvu. Pokud vám nechutná kopr, přidejte do zálivky lžičku strouhaného křenu.

Máte rádi řepu, nebo ji do vás nikdo nedostane? Zkuste čokoládový koláč s červenou řepou. Možná změníte názor.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama