Hlavní obsah
3,0
(600)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Brambory jako příloha se vám zdají nudné? Připravte je jinak. Místo vody zvolte kuřecí vývar a doplňte ho voňavými bylinkami.

20 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích skeletů
  • 5 ks brambor
  • 1/4 lžíce mořské soli
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Omyté kuřecí skelety zalijte studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené (místo skeletů můžete použít samotné hřbety, krky nebo třeba křídla), a přiveďte vodu k varu. Pak plamen stáhněte na minimum, aby vývar jen tu a tam lehce probublal. Takto vařte asi hodinu. Hotový vývar slijte a seberte z něj přebytečný tuk. 

02.

Brambory oškrábejte a nakrájejte na kousky. Zalijte vývarem jen tak, aby byly těsně ponořené, osolte, přidejte bylinky podle chuti (skvělý je i rozmarýn nebo plocholistá petržel) a přiveďte k mírnému varu. Brambory duste doměkka, podle potřeby vývar po trochách dolévejte.

03.

Pokud brambory chystáte jako přílohu, slijte z nich zbylý vývar, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s masem.

Tip: Pokud chystáte brambory jako hlavní jídlo, klidně u nich trochu vývaru při podávání ponechejte a na závěr je posypte strouhaným parmazánem.

Reklama

Načítám