Hlavní obsah

Bydlení podle zvěrokruhu: Býci potřebují pohodlný gauč, Raci si potrpí na serepetičky!

Foto: Jack Frog, Shutterstock.com

Foto: Jack Frog, Shutterstock.com

Reklama

Každý člověk má jiný vkus, ale v rámci znamení, ve kterém jste se narodili, je možno určit několik podobností. Jak by si měli zařídit pokoj Berani, Váhy nebo Ryby?

Článek

Chystáte se na přestavbu bytu? Nebo chcete jen místnostem dodat nový švih a šarm? Inspirujte se tím, co nejvíce vyhovuje jednotlivým znamením, aby vám v každém pokoji bylo opravdu příjemně. Nabízíme vám tipy pro nejdůležitější pokoj – tedy obývák. Co se zamlouvá jednotlivým znamením?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani potřebují v obýváku jasné a odvážné barvy, rozhodně žádné tlumené pastely nebo nudnou bílou. Rozzařte srdce bytu červenou či oranžovou a srdce Beranů zaplesá. Berani jsou navíc akční jedinci, kteří nepostojí na jednom místě, takže potřebují dost prostoru – tedy žádné zbytečné serepetičky, ale vzdušnou a čistou místnost. Berani jsou velké hračičky, do obýváku si tedy nejspíš pořídí nejnovější televizi s veškerým příslušenstvím, jako je PlayStation nebo Xbox. Připravte se na záplavu elektronických vychytávek.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Pro Býky je obývák pokojem, kde mohou předvést svůj skvělý vkus – nejspíš ho tedy zaplní uměleckými díly od obrazů až po sochy. Spíše než křiklavé barvy zde volí neutrální kávové a béžové tóny, díky kterým dekorace více vyniknou. Pro Býky je také důležité pohodlí, pokoji tak bude nejspíš vévodit pořádná pohovka s mnoha polštáři a polštářky a pohodlná křesla. Očekávejte u nich vysoké huňaté koberce, nebo alespoň nápadité menší koberečky, které zateplí chladnější parkety.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Umělecká díla, pohodlí a výrazné koberce. To je interiér, který lahodí BýkůmFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6)

I pro Blížence je obývací pokoj velmi důležitý, protože milují setkávání a návštěvy. Nejspíš půjde o členěnou místnost s několika různými zákoutími, která přímo vyzývají k posezení. Blíženci nevydrží v jednom prostředí dlouho, často tedy nábytek i dekorace mění podle svého posledního rozmaru. Málokdy u nich tedy najdete solidní dražší kousky, spíše se zaměřují na nejrůznější levnější vychytávky, které je snadné obměnit. Baví je výrazný styl a jejich obývák se rozhodně neobejde bez dobře vybavené knihovny.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Račí srdce patří spíš kuchyni než obýváku, který v jejich bytech bývá často spíše opuštěný. Rozhodně v něm ale najdete spoustu zarámovaných fotografií, protože rodina a přátelé jsou pro Raka vším. Obývák ladí spíše do pastelových barev a květinových vzorů, takže působí hodně romanticky. Obzvlášť ženy narozené v tomto znamení si užívají všemožné okrasné vychytávky od delikátně zdobených stolků až po propracované porcelánové sety a krásně oblečené panenky. Z jejich obýváků tedy často můžete mít až jakýsi „muzejní“ pocit.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Pro Lvy je obývací pokoj centrem domu, kam se musí kdykoli vejít kdokoli, kdo se zrovna zastavil na návštěvu nebo jen na rychlé kafe. Je tedy obvykle plný židlí, taburetek, křesel a sedacích pytlů, díky kterým je možné ho bleskově přestavět podle potřeby. Do Lvího obýváku patří rozhodně krb, který je pro tohle znamení zdrojem zábavy i relaxace. Čekejte také něco okázalého, jako je obří plochá televize, vynalézavě podsvícená prosklená skříňka na skleničky a alkohol nebo fotografie z dovolené přes celou stěnu.

Foto: Maxi Vector, Shutterstock.com

Lví interiér má vždycky spoustu míst k sezení – na návštěvy jsou Lvi vždy připraveni. Typická je také elegance a okázalostFoto: Maxi Vector, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny mají rády jednoduchou praktičnost, což je patrné z celého jejich domu. Obývací pokoj se ponese v neutrálně šedých a bílých tónech, pohovka bude rozhodně v tmavším odstínu, protože bílá by to brzy odnesla. Panny milují skleněné povrchy, ze kterých čistota jen září. Neholdují přehnaným dekoracím, sběratelskými figurkami slonů jim rozhodně radost neuděláte. I když může jejich styl někdy působit stroze, Panny se v něm prostě cítí dobře – kov a sklo jsou jejich oblíbenými materiály.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy milují vše zdobné a krásné a jejich obývací pokoj vám vezme dech. Nejde o to, že by chtěly oslňovat drahým nábytkem – naopak, rády nakoupí třeba z druhé ruky a pak si nábytek samy dotvoří. Všechno, co v pokoji potkáte, je díky tomu velmi osobité. Často se obejdou bez televize a místo ní zaplní třeba celou stěnu květinami nebo obřím akváriem – Váhy v interiérovém designu milují živé prvky. Občas umí být i starosvětské. Nejspíš u nich natrefíte na staré houpací křeslo i komodu po babičce, v interiéru ale vypadá obojí božsky.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři mají rádi nábytek, který s sebou nese nějaký příběh – často tedy v jejich obýváku natrefíte na staré skříně po babičce nebo staré houpací křeslo s novým potahem. Jejich obývací pokoj má jedinečnou atmosféru, kterou ještě podpoří osvětlení, s nímž si Štíři rádi hrají – bodová světla v zajímavých úhlech, vitrážové lampy, které na zdi kreslí jedinečné barevné obrazy, nebo nejrůznější světelné řetězy a doplňky. Večerní obývák každého Štíra vypadá jako kouzelná jeskyně.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Pokud vejdete do obýváku, který zařizoval Střelec, nejspíš budete mít pocit, že je to ta nejvřelejší a nejpohodlnější místnost vůbec. Střelci si neradi na něco hrají a chtějí, aby se u nich všichni cítili dobře, a přesně takový je jejich nábytek – spíše než drahou pohovku tu najdete pestrobarevné sedací pytle a chlupaté taburetky. Obvykle mají obří knihovnu plnou zajímavých knih a deskových her. Typická je také výstavka fotek a suvenýrů sesbíraných všude po světě, o kterých navíc vypráví úžasné historky. Tenhle obývák je prostě zážitek.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Střelci si na nic nehrají a díky tomu je jejich obývák příjemný a přirozenýFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Obývák Kozoroha je opakem obýváku Střelce. Bývá poměrně strohý a v temnějších barvách, takže se v něm ne každý cítí příjemně. Kozorozi však mají svou jednoduchost rádi. Vzhledem k jejich konzervativní povaze u nich nejspíš najdete klasické obývákové stěny a soupravu „pohovka plus dvě křesla“, žádné výstřelky. Často mívají i v obýváku pracovní koutek, kam se můžou zašít a přitom nebýt obviněni z toho, že jsou nespolečenští. Milují mohutné a poctivé dřevo a velký, solidní nábytek.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři vás svým obývákem nejspíš překvapí – budou tam mít něco, co byste nečekali: zurčící fontánku, stěnu pomalovanou tabulovou barvou, na kterou se dá kreslit křídami, obrovské plátno, na které jim přátelé obtiskávají dlaně nebo terárium s nějakými podivnými tvory. Obývák Vodnáře je jinak poměrně minimalistický a prostorný, aby v něm bylo možné cvičit jógu nebo meditovat, ale zároveň se pohodlně schoulit pod dekou. Výrazné obrazy a dekorace jsou samozřejmostí.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby jsou někde napůl cesty mezi pohádkovou fantazií a praktickým stylem. Jádro jejich obýváku tvoří spousta chytrých úložných prostorů, organizovaných sedacích i odkládacích ploch a téměř žádná technika. To je pak zahaleno do pohádkového hávu pomocí dekorativních světélek, nejrůznějších závěsů a přehozů, květin a zenových zahrádek. Ryby totiž k životu potřebují obojí – kouzelnou jeskyni i místo, kde všechno srovnají a uklidí, když mají zrovna náladu uklízet a organizovat. Málokdy jim navíc v obýváku chybí akvárko.

A jak vypadá váš obývák?

Reklama

Související témata:

Načítám