Hlavní obsah

Byt, kde je všechno 2x: Koupelna, dětský pokoj i terasa! Líbí?

Foto: Metrostav Development a.s.

Prostorný byt je vybaven luxusním nábytkem, přičemž se majitelé řídili heslem, že méně je někdy více. Díky tomu celý prostor působí vzdušným dojmemFoto: Metrostav Development a.s.

Reklama

Byt, který pro vás dnes máme, je luxusní. Terasy zabírají skoro stejnou plochu jako vnitřní prostor a na celkovém vybavení majitelé také nešetřili. Přesto je tento byt vyšel levněji, než možná myslíte…

Článek

Ideální bydlení pro mladou, leč movitější rodinu, tak by se dal označit byt, který jsme navštívili. Na rozdíl od populárních a žádaných malých je tento městský pražský byt velký, přičemž dvě terasy a předzahrádka mají dohromady zhruba stejně velkou plochu jako byt samotný.

Byt najdete v jednom z rezidenčních komplexů na pražském Žižkově. Majitelé, rodina s jedním potomkem, jej pořídili za 5,8 milionů korun. Určitě se to vyplatilo, protože za svoje peníze získali prostorný čtyřpokojový byt o velikosti 91 m2 se dvěma dětskými pokoji, dvěma koupelnami, dvěma toaletami, komorou, a hlavně se dvěma velkými terasami o plochách 34 a 15 m2. Rodina navíc může využívat předzahrádku, která patří k bytu, a k tomu ještě společnou obytnou zahradu. Tu ovšem sdílí vždy několik rodin ze zhruba tří až čtyř domů, soukromí tedy poskytují především terasy.

Dvě koupelny a prázdná herna

Centrum bytu tvoří obývací pokoj s kuchyňským koutem, jehož okna vedou do předzahrádky. Okna jsou zde ze dvou stran, prostor je tedy příjemně světlý. Veškeré místnosti spojuje dlouhá předsíň ve tvaru písmene L, do níž ústí všechny dveře. Rodina zatím zařídila místnosti tři, s tím, že jeden dětský pokoj je zatím nevyužívaný. Až bude potřeba, dojde i na jeho vybavení.

Foto: Metrostav Development a.s.

Terasy s předzahrádkou jsou skutečným bonusem. Jsou prostorné a v létě zde rodina může trávit skoro celý den. Předzahrádka s menší terasou, na kterou se vchází z obývacího pokoje, je orientovaná na západ, větší lemuje ložnice a je na východ. Dohromady mají 86,75 m^2Foto: Metrostav Development a.s.

Foto: Metrostav Development a.s.

Předsíň je do tvaru písmene L. Delší strana je naproti ložnicím a její stěna byla využita pro úložný prostor – jsou zde tři vestavěné skříně. Naproti nim je na části stěny zrcadlo, opticky prostor zvětší. A co se nevejde sem, dá se do komory, která je také samostatná místnostFoto: Metrostav Development a.s.

Bílá, černá a zelená, to jsou barvy obýváku

Ačkoli to na první pohled nevypadá, vybavení bytu bylo pořízeno s rozmyslem a ekonomickou rozvahou. Majitelé nelitovali peněz a pořídili si opravdu kvalitní věci, které dlouho vydrží. Možná i díky tomu interiér vypadá luxusně i vkusně. Pomáhali jim odborníci z interiérového studia EXX, kteří pracují hlavně se zahraničními kvalitními značkami. Nábytek, kterého zde opravdu není moc, je převážně bílý, kuchyňský stůl a židle jsou laděny do tmavých tónů. Je to jistě praktické. Příjemným oživením jsou dvě jasně zelené, tudíž výrazné barové židle z plastu.

Foto: Metrostav Development a.s.

Poměrně střízlivou kombinaci bílé barvy s tmavým dřevem oživují jasně zelené doplňky – váza a designová lahůdka, barové židle italské provenience. Roh místnosti je pokryt tapetou v hnědošedé barvě. Kdo by řekl, že tato barevná variace nebude nudná, nýbrž svěží?Foto: Metrostav Development a.s.

Foto: Metrostav Development a.s.

Zátiší s jídelním koutem. Je vidět, že i prostřený stůl může barevně ladit s interiérem a nadčasovými svítidly u kuchyňské linkyFoto: Metrostav Development a.s.

Foto: Metrostav Development a.s.

Jídelní stůl je tmavý, na první pohled je zřejmé, že jde opět o designový kousek, jehož cena se může pohybovat v desítkách tisíc korun. Z tohoto místa hezky vyniknou stropní svítidla LucisFoto: Metrostav Development a.s.

Dostaveníčko si dávají na terase

„Jsme rádi, že jsme byt zařídili takto, plně nám to vyhovuje. Máme co kam dát, ale hlavně máme prostor. Rozhodně té investice nelitujeme,“ přiznává paní domu. Co si pochvaluje zejména, jsou ony dvě koupelny. Do té menší, se sprchovým koutem, se vchází rovnou z ložnice, do větší pak z předsíně. Z ložnice a pokojů vede vstup na velkou terasu, která je, stejně jako oba dětské pokoje, orientována na východ. Je to příznivá poloha, večer rodina neuléhá do rozpálených místností a ráno nezaspí, neboť je budí slunce.

Foto: Metrostav Development a.s.

Pro ložnici byl zvolen teplý červenohnědý tón. Bílou postel a prádelník doplňuje povlečení v sytých příjemných barváchFoto: Metrostav Development a.s.

Foto: Metrostav Development a.s.

Z místnosti je vstup na terasu. Až se živý plot rozroste a zhoustne, bude mít rodina i více intimityFoto: Metrostav Development a.s.

„V této lokalitě jsme se snažili o smísení vlivů městského bloku a zahradního města,“ popisuje typ bydlení jeden z autorů tohoto projektu architekt David Tichý. A jako na zahradě si obyvatelé skutečně připadají. Mezi jednotlivými domy nejezdí žádná auta.

Foto: Metrostav Development a.s.

Koupelna se sprchovým koutem. Umyvadlo, vana a baterie jsou Villeroy & Boch. Obklady a dlažba v koupelnách je Marazzi. Koupelny byly součástí vybavení bytu a nebylo nutné je vybavovat samostatněFoto: Metrostav Development a.s.

To dává bydlení další rozměr – klid a ticho jsou vítaným bonusem vskutku luxusního bydlení za relativně dobrou cenu.

Líbilo by se vám takovéto bydlení, nebo máte jiný vkus? Přidejte se k diskutérům dole pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám