Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Pro další recept na nepečenou vánoční dobrotu jsme tentokrát nemuseli chodit daleko. Stačilo zalistovat v osvědčených receptech cukrářky Pavly, která se s námi podělila o sladkou dobrotu z mletých piškotů. Pokud máte v rodině děti, rum nahraďte rumovou trestí.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 250 g dětských piškotů
  • 100 g cukru
  • 150 g másla
  • 4 lžíce rumu
Krém
  • 1 tuba čokoládového kondenzovaného mléka
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 hrst lískový ořech
Článek

Postup

01.

Piškoty umelte a smíchejte s cukrem, rumem a trochu změklým máslem.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Ve vedlejší misce umíchejte krém. Čokoládové mléko vymačkejte z tuby, přidejte mleté ořechy, máslo a cukr.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Piškotové těsto vyválejte – na moučkovém cukru nebo přes igelitové fólie, ideálně na 3 milimetry vysoký plát. Vše následně potřete dobře promíchaným krémem a dejte na dvě hodiny ztuchnout do chladu.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Podle nálady si připravte vykrajovátka – my jsme zvolili kytičky, srdíčka a měsíčky. Každý kousek pak ozdobte lískovým oříškem.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Reklama

Související témata:

Načítám