Hlavní obsah

Cestování podle znamení: Kdo chce hotel a kdo do přírody?

Foto: NicoElNino, Shutterstock.com

Foto: NicoElNino, Shutterstock.com

Reklama

Prázdniny jsou v plném proudu a kdekdo si je užívá cestováním a poznáváním cizích krajů. Každý však cestování a vše s ním spojené bere trochu jinak. Jak se se změnou prostředí a stresem spojeným s opuštěním domova vyrovnávají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Vyjet na dovolenou bývá pro některé lidi zkouškou nervů. Přece jen se jedná o poměrně výrazné vystoupení z komfortní zóny pro všechny zúčastněné. Každé znamení však tenhle specifický stres spojený s výjezdem z domovského hnízda, zvládá jinak. Co je pro jednoho zajímavou výzvou, to je pro druhého noční můra, kterou jen těžko skousne. Jak je na tom vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani cestování naprosto zbožňují a kdyby bylo po jejich, nedělali by vlastně nic jiného. Cestování totiž zároveň znamená poznávání něčeho nového, nové impulzy a zážitky, na což Berani  vždycky slyší. Po jakékoli šanci rozbít stereotyp sahají vlastně bezmyšlenkovitě. Kromě toho jsou poměrně dobrodružné povahy, které se dobře vyrovnávají nejen s improvizacemi, ale také s tím, že na cestách ne vždy všechno klapne a někdy je potřeba prostě zatnout zuby a vydržet. Zejména když věci nejdou tak, jak by měly.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci si užívají relax spojený s výlety do neznámých krajin. Zažívání nových věcí sice není tak úplně pro ně, ale pokud si budou moci užít luxus s několika hvězdičkami, all inclusive v krásném hotelu a nejrůznější wellness procedury, budou nadšení. Taková dovolená je přesně podle jejich gusta a budou na ni ještě dlouho vzpomínat. Kempování někde pod stanem bez elektřiny a zázemí, to pro ně není. Býci cestují stylově a na úrovni, nikam se neženou a všechno si hodně vychutnávají.

Foto: Kzenon, Shutterstock.com

Býci se na dovolené nechávají rádi rozmazlovatFoto: Kzenon, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Zvídaví Blíženci mají cestování moc rádi, protože jim umožňuje rozšiřovat si obzory a poznávat nové a neznámé, zejména jiné kultury a nové lidi. Z cest často přijíždějí se zajímavými kontakty a přáteli, které na cestách potkali. Právě lidé a jejich každodenní život jsou tím, co Blížence láká nejvíce a čemu chtějí přijít na kloub. Dovedou se sbalit během pár okamžiků a vyrazit prakticky kamkoli. Nedělá jim problémy ani komunikace v cizích jazycích, domluví se rukama nohama v podstatě kdekoli.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rakům cestování nejde tak dobře jako jiným, protože jsou hodně fixováni na domov, na svoje hnízdečko, známé pohodlí a zažité rutiny. Jsou to nejčastěji právě oni, kdo si na dovolené vozí s sebou svačiny a zásoby z domova (legendární řízky a paštiky nevyjímaje), protože mají pocit, že jim místní kuchyně nebude chutnat nebo zatouží po kváskovém chlebu, co se prodává u nich v ulici. Na cestách hodně píšou domů, sdílí všechny zážitky se svými blízkými a po návratu mají radost, že jsou doma.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ze Lvů nejspíš nikdy nebudou dobří batůžkáři. Když cestují, tak stylově, nejlépe do all inclusive pětihvězdičkových resortů se sladěnou sadou těch nejkvalitnějších kufrů. Zbožňují hotely a všechny služby, které nabízejí, nahřívané papuče, malá mejdlíčka, královské snídaně… Lvi si zkrátka užívají, když je o ně pečováno. Na cestách je rozhodně netrápí finance, ochotně rozhazují a za to, aby se měli dobře, jsou ochotni si připlatit. Vždyť jsou na dovolené jen jednou za čas, tak si zaslouží užít si ji prostě naplno a bez výčitek.

Foto: Elena Rudakova, Shutterstock.com

Lvi si dovolenou užívají a hodně rozhazujíFoto: Elena Rudakova, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny na cesty vyráží s dokonale připraveným itinerářem, kde mají snad na hodinu přesně rozepsané to, co se bude dít. Plánování programu už je pro ně vlastně součástí celé té cestovatelské zábavy. Založí si excelovou tabulku a tam pěkně všechno rovnají do barevných sloupečků a řádků a mají z toho obrovskou radost. Pokud se pak plán nedodržuje, jsou Panny nervózní  a podrážděné, protože improvizovaná dovolená a last minute odlety, to není jejich styl.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy  cestují moc rády, ale zrovna neoplývají organizačním talentem. Na cestách potřebují průvodce, někoho, kdo se postará o chod praktických věcí a zajistí, že se zase vrátí v pohodě domů. Cestování si ale vychutnávají. Rozhodně se nemusí honit z jednoho místa na druhé, aby viděli všechno, co by vidět měli. Spíš si dlouho posedí na pláži a vychutnávají si atmosféru slunečného dne nebo chuť croissantu v pravé francouzské kavárničce. Cestují pocitově, rádi improvizují a dovolenou si skládají na míru podle nálady.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry je cestování náročné, pokud jde o organizovanou zábavu, kdy hejno turistů míří stejným směrem a na povel naskakuje a vyskakuje z autobusu. Nejraději objevují na vlastní pěst, všechno si zařídí sami. Vydávají se rádi i na batůžkářské túry mimo ty největší davy turistů. Často navštěvují i místa, která by nikoho jiného nenapadla, ale Štíry z nějakého důvodu zaujala. Na cestách se nehoní za tunou fotek, naopak, fotí poměrně málokdy a sbírají spíš zážitky.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Štíři jsou typičtí batůžkáři a nemají rádi organizované cestováníFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci mají rádi cestování zejména tehdy, když se sejde dobrá parta lidí a je to celé jedna velká zábava. Nejsou nároční, přizpůsobí se všem podmínkám, nestěžují si, zkrátka se Střelci bude cestování radost. Jediná chyba: jsou trochu chaotičtí, hlavně když jde o balení a odjezdy. Jak je zachvátí cestovní horečka, nedovedou se soustředit, panikaří, pobíhají sem a tam a jsou schopní zapomenout i hlavu. Stejně tak jsou obvykle poslední, kdo se vyštrachá z domu, kde už na ně čeká celá rodina. Svou dobrou náladou pak ale všechno rychle vyžehlí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi cestují metodicky a pomalu, tak jako dělají většinu věcí v životě. Bez plánu se neobejdou, vždycky dobře promyslí, co chtějí na kterém místě vidět, stanoví si priority. Když nejdou věci podle jejich plánu, jsou z toho značně neklidní. Nemají rádi ježdění po městech, neradi se strkají mezi lidmi, spíše si užijí přírodní zajímavosti a méně turisticky vytížené lokality. Cestování je pro ně náročnější, neradi vybočují ze své rutiny a občas znejistí, když se toho kolem mění až moc. Proto potřebují jistotu svého plánu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře je cestování vším. Konečně jsou tak svobodní, jak si jen zamanou. Nejradši zabalí všechno do auta a prostě vyrazí, bez plánu, bez zamluvených ubytování, bez promyšlené trasy – jedou a jedou, kam se jim zrovna zachce. To je pro ně svoboda. Nemají rádi cestování ve velkých skupinách, protože se neumí přizpůsobit. Vodnáři nejsou zrovna zdatní organizátoři, ale na druhou stranu se umí vyrovnat prakticky s čímkoli, co jim osud vrhne do cesty, prostě zaimprovizují a jdou dál.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby je velkou součástí cestování ta fáze, kdy si teprve představují, kam vyrazí a jaké to tam asi bude. Jako praví snílci si všechno rádi malují růžovými barvami, a pak se občas stává, že z reality nejsou tak nadšení. Mají problémy s balením kufrů, protože by si s sebou nejradši vzali všechno – aby jim náhodou něco nechybělo. Ryby  se potřebují cítit pohodlně a toho dosáhnou právě tím, že se obklopí známými věcmi. Jinak jsou na cestách příjemnými společníky, kteří si zbytečně nestěžují ani nefňukají.

Zajímá vás, co vás čeká dál? Podívejte se na hosroskop pro jednotlivá znamení na rok 2019.

Reklama

Načítám