Hlavní obsah

Chcete se naučit stoj na hlavě? Víme, jak na to

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny jógové ásany hlavou dolů mají senzační účinky na zdraví. Královská pozice stoje na hlavě je ale považovaná za pomyslný vrchol. A není divu! Přináší neuvěřitelné zdravotní benefity. Naučíme vás, jak stoj na hlavě provádět správně a bezpečně.

Článek

Stoj na hlavě není žádné akrobatické číslo, jak by se možná někomu mohlo zdát. Vše je o posílených a protažených pažích, ramenou a středu těla, a pak jde jen o techniku a vhodný postup. A ten vás v dnešním videu naučíme!

Zdravotních přínosů stoje na hlavě je ohromné množství. Mezi ty hlavní patří lepší krevní oběh, správné fungování vnitřních orgánů, výkonnější mozek, lepší postavení těla, posílené srdce, prevence a léčba otoků i křečových žil, lepší dýchání a kapacita plic, prevence úzkostí a jiných psychických potíží. To je dost důvodů k tomu se stoj na hlavě naučit, nemyslíte? Ve videu vám ukážu, jak na to!

Zpočátku vydržte ve stoji alespoň na dva nádechy a výdechy a každý den dobu na hlavě prodlužujte. Optimálně byste měli dojít až k 15 minutám za den, ve třech pětiminutových blocích.

Stoj na hlavě může být pro někoho nebezpečný. Pro koho tedy není vhodný? A víte, jak se dá pomocí jógy odbourat závislost? Třeba na sladkém?

Reklama

Související témata:

Načítám