Hlavní obsah

Chris Hemsworth kontra Mark Wahlberg: Kdo z nich je větší gentleman?

Foto: Profimedia.cz

Herec Chris Hemsworth podržel své manželce dveře a hned je za to vychvalován až do oblak Foto: Profimedia.cz

Reklama

Gentlemanství, které bylo dříve samozřejmostí, je dnes považováno za výjimečnou ctnost. Alespoň takový máme pocit, když vidíme, že někteří muži jsou adorováni i za to, že ženě podali ruku při vystupování z auta, či že jí podrželi dveře.

Článek

Dobrá zpráva pro všechny pány! Stačí, aby ženě podrželi dveře či jí pomohli z auta, a rázem se zvyšuje šance, že se o nich bude psát! A dokonce v superlativech, jací to jsou gentlemanové. Tak jednoduché to ale není, měly bychom totiž od mužů požadovat trochu více.

Na slavnostní premiéru filmu „12 Strong" dorazil i Chris Hemsworth (34) a jeho manželka Elsa Pataky (41). Jako správný muž jí pomohl při vystupování z auta, přes ramena jí hodil sako, čehož si všiml i britský deník The Daily Mail. „Romantika v jejich vztahu je patrná i po sedmi letech. Australský herec se choval jako gentleman a pomohl své ženě při vystupování z auta," píše se v originále a na tom, že je gentleman, postavili v podstatě celý titulek i článek.

Foto: Profimedia.cz

V podstatě to není nic jiného, než že muž pomáhá své manželce z auta. A to by mělo být normální, ne? Foto: Profimedia.cz

Rozhodně nepopíráme, že něco udělal špatně, naopak. Těší nás, že se takto hezky chová muž k ženě, nota bene ke své manželce a matce svých dětí. Zároveň to ale považujeme za jeden ze znaků slušnosti. Věnovat tomu tedy více pozornosti, než je nutné, nám připadá trochu zbytečné. Jsou totiž jiná gesta, kterých bychom si u mužů měli cenit.

Rovnost za milion a půl dolarů

Za mnohem více rytířský kousek považujeme to, že herec Mark Wahlberg (46) daroval jeden a půl milionu dolarů na hnutí Time´s Up, které navazuje na Me Too a chce jednou pro vždy skoncovat s nerovností pohlaví, ať už v té situaci, kdy si jeden na druhého nárokuje sexuální styk z pozice své moci, či pokud je například v zaměstnání jedno pohlaví znevýhodňováno.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Williams a Mark Wahlberg spolu dotáčeli scény k filmu Všechny peníze světa, ale jeho honorář byl 1 500x vyšší než jejíFoto: Profimedia.cz

Mark Wahlberg, spolu s jeho filmovou kolegyní Michelle Williams (37) zpětně dotáčeli scény k filmu Všechny prachy světa. A zatímco herec dostal honorář milion a půl dolarů, Michelle Williams obdržela šek na pouhých tisíc dolarů. Sice měla o něco méně scén, nicméně rozdíl je stejně více než propastný.

Není to poprvé, co bylo zjištěno, že herečky mají nižší platy než jejich kolegové. Jako velké gesto a podporu hnutí Time´s Up svůj honorář Wahlberg daroval. K tomu napsal i své vyjádření, že boj za rovnost platů stoprocentně podporuje.

Obě dvě jsou to gentlemanská gesta a obě dvě nás, jakožto ženy, těší. Přesto my bychom na ten piedestal postavily spíše Marka Wahlberga a jeho velkorysost. Když nám muž podrží dveře, rády mu věnujeme úsměv číslo jedna a rozhodně nás to zahřeje u srdce. Ještě o trochu šťastnější ale budeme, až naše platy budou stejně vysoké jako těch, co nám ty dveře drží. Protože muž, který se postaví za práva ženy, je ten správný gentleman.

Co znamená gentlemanské gesto pro vás? 

Reklama

Načítám