Hlavní obsah

Co všechno byste měly vědět ještě dřív, než začnete polykat?

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Pro vás možná slizká tekutina, se kterou při kontaktu svých úst s jeho přirozením neskutečně bojujete. Pánské mlíčí však není jen horkým „problémem“. V jakých případech vám může být užitečné a proč by se nemělo dostat do oka?

Článek

Sexuální guru Paul Joannides říká, že muži by na ženy neměli naléhat, pokud sami nejsou ochotni pozřít čajovou lžičku (což je obvyklé množství) vlastního semene. Žena, která se nakonec odhodlá, že to svému milému přece jenom ústy udělá, se musí rozhodnout, jestli si ejakulát nechá vystříknout do úst a jestli jej spolkne. Některým tento akt nevadí, jiným je odporný. Jsou i takové, které s myšlenkou koketují, ale ještě nejsou přesvědčené „do toho“ jít. Patříte k nim? Pak se připravte na pár věcí!

Alergie na sperma skutečně existuje

Některé příznaky alergie na sperma jsou podobné vaginálním mykózám či infekcím. Vyrážka se ale klidně může objevit přímo v ústech nebo na tváři. Pokožka pak bývá zarudlá a svědí. Co se týče projevů alergie ve vašem klíně, trpíte-li nejistotou, zda se skutečně jedná o tento neduh, použijte kondom. Proto nestahujte kalhot(k)y, když je brod ještě daleko!

Lepkavý pánský materiál by se měl držet dál od očí. Proč? Když dojde ke kontaktu spermatu a sliznice, začne se o slovo hlásit charakteristická zánětlivá reakce. Můžete počítat se svěděním, pálením a bolestí oka. Pokud nosíte kontaktní čočky, ihned je vyndejte a opláchněte pod tekoucí vodou. Nikdy si zasažené oko nemněte, jinak se problém ještě zhorší. Radši v lékárně kupte umělé slzy nebo se rovnou obraťte na lékaře, jinak vás spermin, tedy chemická složka ejakulátu, může pěkně potrápit.

Jídlo má na chuť spermatu vliv

To, co muži snědí či vypijí několik hodin před sexem, se na chuti spermatu jednoznačně projeví. Chcete-li se dočkat příjemnějších zážitků, uvařte svému partnerovi těstoviny nebo brambory. Nevábný odér má na svědomí třeba kari koření, pivo nebo káva. Ale to už možná víte, pokud procházíte nějakou z pokročilejších fází partnerského sexuálního života.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Ze spermatu se dá i vařit! Troufnete si?Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Po felaci se netloustne

Polykáte? Pak musíte vědět, že sperma je nízkokalorické. Tak to aspoň vyplývá ze zjištění studie American Society of Andrology z roku 2005. Věřte, nebo ne, ale jedna „porce“ spermatu obsahuje méně než jednu kalorii! O svoji postavu se tedy nebojte. Dokonce se traduje, že lidské semeno podporuje trávicí ústrojí, což se nejen okolo vánočních svátků hodí.

Struktura občas šokuje

Ejakulát má nejčastěji mléčně bílou, sklovitou, někdy nažloutlou či nahnědlou barvu. Také je vláčný a má vyšší viskozitu. Je tu však jedna věc, se kterou mnohé ženy nepočítají. Prostata produkuje specifický protein, který způsobuje zkapalnění semene, a umožňuje tak pohyb spermií. Když se koncentrace tohoto proteinu zvýší (například vlivem zánětu, či dokonce nádoru), výsledný výstřik je hodně vodnatý. To vás může překvapit, když taková řídká konzistence přistane na vaší tváři.

Na druhou stranu se „pánský produkt“ může pochlubit minerálními látkami, jako je zinek, vápník, hořčík a sodík. Současně v něm najdete také fruktózu, vitamin C, cukry, kreatin a více než 400 druhů bílkovin. Proto autor bizarní kuchařky Paul „Fotie“ Photenhauer tvrdí, že semeno je nejen výživné, ale má také skvělou texturu a úžasné vlastnosti vhodné k vaření. Z tohoto důvodu napsal již dvě publikace, které jsou plné receptů se spermatem v hlavní roli.

Možný lék na dlouhověkost?

Podle studie publikované v Nature Medicine pomáhá chemická látka spermidin, nalezená v spermatu, srdcím potkanů lépe fungovat, například snižuje krevní tlak. Prý se takhle prodlužuje život, takže vědci jednoznačně doufají, že to „lepkavé cosi“ podobně působí i na lidi. Tak určitě by to bylo fajn. Nebo byste nebrali pár let dobrodružství navíc?

I tak si ale můžete najít chvíli čas na trik, který zintenzivňuje orgasmy!

Reklama

Načítám