Hlavní obsah

Craigův nástupce v roli Bonda? Z tohoto seznamu si vyberete!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Protřepat, nemíchat“ či „Jmenuji se Bond, James Bond“. Slavné hlášky měly tu čest na filmovém plátně pronášet takové hvězdy jako Sean Connery (88), Roger Moore (†89), Pierce Brosnan (65) nebo Daniel Craig (50). Ale nic netrvá věčně a ani Craig nejspíš nebude Bondem až do důchodu. Kdo by ho mohl nahradit, kdybychom rezignovali na Bondovy britské kořeny?

Článek

Pro herce snad není větší pocty než si zahrát ochránce Spojeného království, tajného agenta Jamese Bonda. Poslední, komu se to poštěstilo, byl Daniel Craig. Ten se zatím objevil ve čtyřech bondovkách a chystá se i na pátou, která se bude točit v příštím roce. Ale co až Craig skončí (ostatně se o tom už několikrát spekulovalo)? Tvůrčímu týmu rádi poradíme, co si počít. Tihle herci by se nám líbili jako jeho nástupci!

Jamie Dornan (36)

Svalnatá postava, uhrančivý pohled a charisma – to jsou podle nás základní předpoklady pro roli Jamese Bonda. Irský herec Jamie Dornan, známý hlavně z filmové trilogie „Padesát odstínů“, si může ve všech třech bodech odškrtnout splněno. Komu se ovšem nechce čekat, jestli na něj někdy v budoucnu padne los, ať si pustí některý díl ze série. Nemusíte ovšem začínat od prvního, o příběh v tomto případě totiž ani tak nejde.

Foto: Profimedia.cz

Na Dornanovy svaly i hranaté čelisti by byl na plátně pěkný pohledFoto: Profimedia.cz

Matt Bomer (41)

Za úvahu by určitě stál i americký herec Matt Bomer, kterého proslavil hlavně seriál „Ve službách FBI“ (2009–2014). Jako James Bond by potěšil oko nejedné ženy. Ovšem dámy mají u Matta smůlu, je totiž gay. Jeho vyvoleným se stal publicista Simon Halls (54), který je od roku 2011 jeho právoplatným manželem. Vychovávají spolu tři děti.

Foto: Profimedia.cz

Ženy u Bomera nepochodíFoto: Profimedia.cz

Chris Hemsworth (35)

Nevíme jak vy, ale my bychom nepohrdli ani Bondem v podání Australana Chrise Hemswortha. S postavami statečných hrdinů má navíc herec bohaté zkušenosti. Od roku 2011 se v kině pravidelně objevuje coby superhrdina Thor. Jeho hrudí, pevnou jako skála, a ocelovými svaly se můžete pokochat například ve snímcích „Thor“ (2011), „Avengers“ (2012), „Thor: Temný svět“ (2013).

Foto: Profimedia.cz

Chris Hemsworth by nehrál hrdinu poprvéFoto: Profimedia.cz

Ryan Reynolds (42)

Další v zástupu vhodných fešáků je Ryan Reynolds původem z Kanady. Tamní zimní minusové teploty ho určitě natolik zocelily, že ho jen tak něco nepoloží. Do role Jamese Bonda by se tedy skvěle hodil. Reynoldse sice na rozdíl od Bomera přitahují ženy, ale stejně mají smůlu. Žije totiž ve šťastném manželství s herečkou Blake Lively (31).

Foto: Profimedia.cz

Ryan a Blake tvoří zatím dokonalý párFoto: Profimedia.cz

Tom Hardy (41)

Jméno, které se v souvislosti s Craigovým nástupcem hodně zmiňuje, je Tom Hardy. Herec je rodilý Angličan, takže má asi největší bondovské předpoklady. Maskérům by ale dal pořádně zabrat, velkou část jeho těla totiž zdobí tetování. Popřípadě bychom si museli zvyknout na trochu netradičního Bonda s tělem jako omalovánky.

Foto: Profimedia.cz

Hardy je pokérovaný sympaťákFoto: Profimedia.cz

Nikolaj Coster-Waldau (48)

Nikolaj Coster-Waldau opravdu nezní jako anglické či americké jméno. A ani není. Nikolaj je původem z Dánska, ale dokázal prorazit i za hranice království. A to zejména díky roli Jaimeho Lannistera v oblíbeném seriálu „Hra o trůny“ (2011–dosud). Ale proč Bondovi nedodat trochu té severské mrazivosti?

Foto: Profimedia.cz

Nikolaj by se možná musel kvůli James Bondovi oholitFoto: Profimedia.cz

Benedict Cumberbatch (42)

Anglické kořeny má herec Benedict Cumberbatch, který je oblíbený zejména pro brilantní ztvárnění legendárního detektiva Sherlocka Holmese v seriálové adaptaci. Sice není typickým hezounem, ale zvláštní kouzlo a tajemství mu rozhodně nechybí. Zajímavostí je, že po škole strávil rok učením angličtiny v tibetském klášteře, takže určitě ví, jak si udržet chladnou hlavu i za vypjaté situace.

Foto: Profimedia.cz

Cumberbatch není typický hezoun, ale obleky mu sedíFoto: Profimedia.cz

Hugh Jackman (50)

Někomu může připadat, že Australan Hugh Jackman přišel před lety o rozum. Dostal totiž nabídku dělat Bonda po Brosnanovi, ale on jednu z nejprestižnějších rolí odmítnul. Prý se mu nelíbily neuvěřitelné a za vlasy přitažené scénáře, které se mu v té době dostaly do ruky. Z našeho pohledu je to rozhodně velká škoda. Hughu, nedáš tomu po letech šanci?

Foto: Profimedia.cz

Jackman udělal podle nás před lety chybu, když roli odmítlFoto: Profimedia.cz

A kdo je vaším favoritem na Bonda?

Reklama

Načítám