Hlavní obsah

Čtenářky oblékly módní redaktorku

Foto: Ondřej Kroutil

Oblečení tentokrát vybíraly naše čtenářkyFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak by se měla oblékat redaktorka, která píše články o módě? Co by měla nosit do práce, na schůzky a na večírky? Tak o tom máte jasno vy, naše čtenářky. Jaké outfity mi vybraly Bára s Michaleou? Podívejte se samy!

Článek

V mé poslední reportáži o módě, kdy jsme s kolegyní Janou oblékaly v obchodech své maminky, nás některé čtenářky vyzývaly k tomu, že bychom s výběrem vhodnějšího oblečení měly začít spíše u sebe. A podle diskusí pod článkem to vypadalo, že máme mezi čtenářkami spoustu odbornic přes módu. Tak jsem je vybídla, ať se tedy „předvedou“.

Zareagovaly dvě kamarádky Barbora Šťávová (21) s Michaelou Černíkovou (23), které pracují jako aranžérky a dekoratérky a s oblibou prý sledují naše módní články. „Obě máme rády sportovní i elegantní styl a často nakupujeme v obchodech jako Terranova, Orsey, Stradivarius, Bershka nebo TALLY WEiJL. A proč jsme se přihlásily? Protože nás móda baví a lákala nás nová zkušenost,“ shodly se obě dívky. Bára navíc prozradila, že prý s oblékáním radí často i své mamince a sestře. Tak proč by neporadila i mně, že?

Foto: Ondřej Kroutil

Bára i Michaela mají k módě blízkoFoto: Ondřej Kroutil

Já se vždy oblékám střídmě a většinou volím sportovně elegantní styl. Oblečení musí být hlavně pohodlné. Ovšem mým velkým koníčkem jsou různé doplňky v podobě šátků, náušnic a náramků, které musí vždy s vybraným outfitem i brýlemi ladit. Domnívám se, že se oblékám vkusně, žádné velké výstřednosti, ale proč se nenechat inspirovat někým, kdo mě vůbec nezná? A tak jsem s Bárou a Míšou vyrazila do pražského obchodu New Yorker, kde mi vybraly tři modely.

Foto: Ondřej Kroutil

Obě čtenářky byly hezky upravené a sladěnéFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Outfity na běžný pracovní denFoto: Ondřej Kroutil

Do práce i na večírek

Musím se přiznat, že Bára s Míšou se mi líbily už na první pohled a to, že rozumí módě nebo se o ni přinejmenším zajímají, na nich bylo vidět. Obě přišly hezky oblečené, upravené a sladěné. A své role stylistek se ujaly hned od začátku s velkým nadšením.

První model, který měl ukázat, jak si slečny představují módní redaktorku, vybraly společně. „Určitě je to oblečení vhodné na běžné záležitosti, na neformální schůzky, ale zároveň docela reprezentativní,“ popsala Bára, která zvolila druhý outfit více ležérní na běžné nošení. U tohoto modelu mě oslovila barva bot sladěná zároveň s taškou přes rameno i hodinkami. Je to sice barva, po které bych sama v obchodech nesáhla, ale ke klasice, jakou jsou tmavé džíny a jednoduché bílé tričko, se hodila.

Foto: Ondřej Kroutil

Černé koktejlky na večerní příležitostFoto: Ondřej Kroutil

A jaký byl poslední tip čtenářek? Večerní šaty. Míša mi doporučila vsadit na strečové černé koktejlky kopírující postavu, které doplnila kožešinovým kabátkem, lesklými páskovými lodičkami a zlatavou kabelkou. Co jsem na to říkala? No, až na ten deseticentimetrový podpatek, na kterém byl můj krok nejistý, protože jsem na podpatcích nestála od doby, kdy jsem na mateřské, se mi i tento model moc líbil, stejně jako všechny předchozí.

A jak hodnotíte tipy a rady Báry s Míšou vy, milé čtenářky? Ráda si přečtu vaše názory v diskusi pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám