Hlavní obsah
3,0
(582)
 

Přidáním strouhané cukety do bábovky vyhrajete hned na několika frontách: těsto bude nádherně vláčné, moučník tak trochu odlehčíte a ještě v sezoně získáte další způsob, kam tuto dietní zeleninu „schovat“.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 3/4 hrnku rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 3 ks vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 hrnky cukety
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 tabulka mléčné čokolády
  • 1 hrst ořechů
Článek

Postup

01.

Dvě až tři menší cukety najemno nastrouhejte a v cedníku z nich vymačkejte vodu. Tu ale nevylévejte, těsto s její pomocí pak trochu zředíte.

02.

Olej nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem (máte-li raději sladší moučníky, klidně cukr přidejte), skořicí, kakaem a solí. Vmíchejte vajíčka, citronovou kůru, mouku a sodu.

03.

Přidejte cukety a podle potřeby zřeďte trochou vymačkané šťávy. Těsto by mělo být spíše tužší jako videu.

04.

Nakonec vmíchejte nahrubo nasekanou oblíbenou čokoládu a ořechy.

05.

Pečte ve vymazané a vysypané formě při 180 °C asi hodinu, nebo až je špejle po zapíchnutí do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte a případně pocukrujte.

Chybí vám nějaká třešnička na bábovce? Přidejte polevu! Ať už zvolíte poctivou čokoládovou, originální vaječňákovou, nebo snadnou vanilkovou, nešlápnete vedle!

Reklama

Související témata:

Načítám