Hlavní obsah

Cuketové karbanátky se sýrem a bylinkami

Hodnocení:
(463)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Dnešní cuketové placičky voní po svěžích bylinkách, chutnají po sýru a česneku a ještě vás pěkně zasytí díky fazolím a vajíčkům. Navíc do nich nepotřebujete ani gram mouky a výborné jsou i pečené nasucho v troubě!

Ingredience pro:
9 kusů
  • 1 kg cukety
  • 1 lžíce soli
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • 1 plechovka máslových fazolí v nálevu
  • čerstvý kopr
  • čerstvá máta
  • 150 g sýru feta
  • 2 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Neoloupanou cuketu najemno nastrouhejte, v cedníku pořádně smíchejte asi se lžící soli, nechte 20 až 30 minut pustit vodu a poté rukama co nejvíce tekutiny z cukety vyždímejte. Šťávu můžete použít třeba do cuketového rizota nebo polévky.

Krok 2: Scezené fazole rozmačkejte vidličkou, přidejte k cuketě a spolu s prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, dvěma hrstmi nasekaných bylinek (dala jsem mátu a kopr, ale výborný je i koriandr, oregano nebo petržel), nadrobeným sýrem a vejci vypracujte husté těsto.

Krok 3: Navlhčenýma rukama tvořte karbanátky a na pečicím papíře je pečte asi půl hodiny při 225 °C dozlatova.

Tip: Karbanátky podávejte jen tak nebo jako já s jogurtovým dipem: kelímek řeckého jogurtu ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami.

Jaký je váš nejoblíbenější cuketový recept? Nebo snad patříte k lidem, kteří existenci této zeleniny neschvalují?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.