Hlavní obsah
3,0
(136)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Kombinace vláčného a nadýchaného korpusu s cuketou a tvarohového krému plného borůvek chutná dokonale. Ovoce můžete střídat podle sezony, vedle nešlápnete ani s malinami nebo rybízem.

40 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 200 g hladké mouky
  • 1 ks cukety
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g cukru krupice
Krém
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 300 g borůvek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 balení želatiny
  • 200 g cukru moučka
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do nadýchané a světlé pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přidejte zakysanou smetanu a těsto ještě jednou důkladně prošlehejte.

02.

Do těsta nakonec opatrně vmíchejte najemno nastrouhanou cuketu. Plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a těsto na něj nalejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut. 

03.

Mezitím ušlehejte tvaroh s cukrem a citronovou kůrou. Přidejte rozmačkané borůvky a vše promíchejte. Želatinu v prášku rozpusťte asi ve 4 lžicích vody a nechte ji 10 minut bobtnat. Pak ji zahřejte a přidejte do ní lžíci krému. Promíchejte a směs vmíchejte do krému.  

04.

Na vychladlý korpus naneste krém a uhlaďte ho. Koláč dejte asi na dvě hodinky do chladu a pak ho nakrájejte na řezy. Můžete ho na talíři ozdobit borůvkami a kopečkem ušlehané smetany.

Zajímají vás další recepty s cuketou? Co zkusit domácí kefírovo-cuketový chléb? Nebo si je naložte s česnekem a chilli

Reklama

Související témata:

Načítám