Hlavní obsah

Cvičení podle horoskopu: Kdo dlouho nevydrží a kdo má vůli?

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Reklama

Je tu nový rok a s ním i předsevzetí začít cvičit. Tak se dle plánu plní tělocvičny a fitka, protože kdo v lednu nehubne, jako by nebyl. Jak se motivují jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

„Budu se hýbat“ je jedno z nejčastějších předsevzetí vůbec, protože kdo by nechtěl udělat něco pro zdraví a ještě k tomu získat figuru jako z módního časopisu. Tato předsevzetí u někoho možná dlouho nevydrží, ale to je už jiná otázka.

Jak se tedy jednotlivá znamení motivují, aby vytrvala? Komu víc vyhovuje cvičení pěkně doma v obýváku a kdo radši vyrazí do nablýskaného fitka? Prozradíme vám, co je pro znamení zvěrokruhu tím hnacím motorem. A třeba i načerpáte inspiraci „jak na sebe“.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani nemají s motivací potíž – aspoň pokud jde o něco nového, do čeho se můžou pustit. V každém fitku jich je zkraje nového roku snad ze všech znamení nejvíc. Cvičení ve skupině, kde se mohou porovnávat s ostatním a tak trochu soutěžit, jim maximálně vyhovuje. Faktem však zůstává, že do konce ledna jsou pryč a dělají zase něco jiného. Vzhledem k tomu, jak aktivní je toto znamení, nemělo by to nikoho stresovat. Dostatečné sportovní vybití si najdou tak jako tak.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci potřebují ke cvičení svoje vlastní tempo, takže jim úplně nevyhovují pravidelné skupinové lekce, kde na ně někdo povykuje, kdy, co a jak. Daleko lépe si zacvičí doma v obýváku, kde si můžou jet hezky podle sebe. Motivují se tím, že si něco předsevzali – Býci se vždycky snaží dodržet svoje slovo, i když ho dali sami sobě. Pomůže jim třeba i to, že si cvičení naplánují do diáře či kalendáře. Jak si na něj vyhradí čas, tak si ho taky udělají. Navzdory všem překážkám a povinnostem.

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Býci dávají přednost cvičení doma, potřebují svůj rytmus a jsou důsledníFoto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blížencům se předsevzetí víc cvičit podaří málokdy, protože jsou to přelétaví ptáčci a po chvíli je to přestane bavit. Jako motivace jim může posloužit skupinka kamarádů, se kterou se na cvičení domluví. Komunikace, téma k hovoru a vzájemné předhánění, to je něco, co může upoutat jejich pozornost. Navíc občas potřebují postrčit, takže je fajn, když mají na blízku někoho, kdo jim připomene, že je čas zase vyrazit do fitka.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Zodpovědní Raci se většinou ke cvičení motivují prostě tím, že by měli. Ideální situace je pro ně taková, když se do předsevzetí pustí i se svou drahou polovičkou nebo jiným členem rodiny – pak cítí povinnost i za toho druhého a u cvičení rozhodně vydrží déle! Vyhovuje jim hezké a útulné prostředí, takže spíše menší fitness centra rodinného typu, kde budou mít více soukromí. Raci drží své předsevzetí i tehdy, kdy už to ostatní vzdali.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Pro Lvy je rozhodně nejlepším řešením nějaké pořádně rušné fitness centrum. Nejen že je nabudí přítomnost ostatních, se kterými můžou v duchu soupeřit, jak moc jsou ve formě, ale také rádi předvedou, jaké si koupili na cvičení oblečení. Na tom není vůbec nic špatného, protože dokud novoroční předsevzetí drží, je to výhra! Lvi potřebují „kompletní balíček“, takže si koupí to nejmodernější vybavení a permanentku. Pak jim to půjde jako po másle, protože se nebudou chtít vzdát.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Lvi se rádi porovnávají a předvádí svoje pokroky. Pro ně je nabité fitness centrum nutné!Foto: nd3000, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny si jen málokdy dávají předsevzetí spontánně. Takže když prohlásí, že začnou cvičit a hubnout, znamená to, že už mají v mysli plán a jsou připraveny vrhnout se do toho po hlavě se vším, co mají. Ideálním motivačním nástrojem je pro ně diář a taky nejrůznější tabulky, do kterých si můžou zaznamenávat svůj pokrok. Protože jestli Panny něco milují, je to v první řadě pravidelnost a v řadě druhé grafy a náčrty, postup a znatelně narůstající čísla. Dokud budou vidět výsledky, vydrží!

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Pro Váhy je těžké se pro něco rozhodnout, proto se s novoročními předsevzetími moc nekamarádí. Cítí to pak jako obrovský závazek. Je potřeba, aby měly po boku někoho, kdo jim bude motorem a zároveň podpůrným prvkem. Vzhledem k tomu, jak moc jim záleží na estetické stránce, je pro ně taky důležité se buď dobře vybavit a nakoupit si nějaké slušivé oblečení, nebo se do hubnutí pustit v bezpečí domova, kde je uvidí jen ten jeden vyvolený cvičební parťák.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři mají obrovskou vůli a odhodlání, a když si něco usmyslí, tak si za tím také jdou. Je u nich tedy naprosto zásadní, aby přesvědčili hlavu a rozhodli se dát do hubnutí všechno – a pak to taky udělají. O svém předsevzetí nejspíš nikomu neřeknou, protože roztrubovat jakékoli své touhy a cíle do světa, to není jejich styl. Stejně tak se nebudou vrhat do fitness center, víc jim vyhovuje nějaké to cvičení doma v soukromí. A tam budou podávat výkony!

Foto: Undrey, Shutterstock.com

Štíři se umí namotivovat doma, bývají tvrdohlaví, proto zpravidla u svého předsevzetí vydrží dlouhoFoto: Undrey, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci jsou naprosto ukázkový fitkový typ. Nadšeně v lednu naběhnou na značky a je jim jedno, jestli jsou navlečení od hlavy až k patě ve značkovém oblečení, nebo mají staré triko na spaní. Jsou nabiti pozitivní energií, kterou dovedou zasvětit téměř čemukoli. Když se pustí do cvičení, tak pořádně a nic je nemůže zastavit. Jsou přesně tím ideálním motivačním parťákem, kterého potřebují všichni ti, co se nemohou rozhoupat. Se Střelci to bude zábava, protože si umí věci užívat.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi si jen těžko zvykají na nové věci, a pokud chtějí změnu, musí ji organicky zapojit do své zavedené rutiny. Je tedy potřeba, aby si vyhradili určité dané časové okno, kdy budou cvičit, ať už jakkoli, a pak se jim nejspíš úspěšně povede přetavit novoroční předsevzetí v něco stabilního, co vydrží. Pokud už se rozhodnou, nebude to pro ně problém. Klíčové je to, aby se vůbec rozhoupali – a tam už bude nejspíš potřeba nějaký impuls zvenčí.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři rádi zkouší nové věci, tak proč nezačít třeba cvičit, že. Je však skoro zaručeno, že tyhle nespoutané duše u nového koníčku moc dlouho nevydrží. Taky jim rozhodně nebude vyhovovat posilování na klasických strojích nebo s činkami – potřebují spíše něco kreativního a neobvyklého. Pokud chcete Vodnáře u cvičení a hubnutí udržet, nabízejte mu nové podněty – lekce, které ještě nezkoušel, alternativní hodiny obskurních sportů, zkrátka cokoli, co nebude znát. Zvědavost je pro ně největší motivací.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby jsou známé tím, že se snadno svezou s proudem – a to platí i v případě novoročních předsevzetí. Rády se připojí k někomu, kdo se rozhodl pustit do zvelebování své tělesné schránky, a vydrží tak dlouho jako ten, s kým se vezou. Víc jim vyhovuje soukromé cvičení, na velká fitka je moc neužije – nejsou to žádní exhibicionisté, často trpí stydlivostí a nechutí ukazovat. I to ale překonají, když na ně druhý dost zatlačí…

Reklama

Načítám