Hlavní obsah

Cvičky i školní přezůvky: To jsou největší trendy sezony!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pátrání po inspiraci patří mezi nejdůležitější pracovní náplň módních návrhářů. A občas je jejich ladné krůčky zavedou tam, kde by designérské stopy opravdu nikdo nečekal. Letos zavítali na hodinu tělesné výchovy i plavání a obuv, kterou dodnes nosili jen žáci školou povinní, představili světu dospělých.

Článek

Pamatujete na doby, kdy jste s posledním zvoněním za zády utíkaly do učebny matematiky? Vzpomínáte na své fungl nové „prestiže“, které jste musely se vstupem na školní území okamžitě vyměnit za nenáviděné přezůvky? Ať už je vaše odpověď jakákoli, nové trendy vám studentská léta s radostí připomenou. Letos se obouvají cvičky, bačkory i gumové pantofle, a pokud v nich vyjdete ven, ručíme za to, že s žádnou poznámkou v žákovské knížce domů tentokrát nedorazíte.

Tip pro vás: A abychom vám nákupy usnadnili, tak nejen všechny níže vybrané botky koupíte v rámci Nákupní jízdy Proženy.cz v on-line shopu About You se slevou 25 %. Akce trvá od 22. do 31. března!

Gumové pantofle 

Stejnou službu jako v prostředí plaveckého bazénu poskytnou při běžné procházce městem, a jestliže nemáte v zaměstnání předepsaný dresscode, můžete je nosit i tam. Gumové pantofle zařadily totiž do svých kolekcí nejen sportovní značky. Protože zaručují extrémní pohodlí, jednoduché nazouvání i snadnou údržbu při čistění, zamilovaly si je ženy takřka po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Topmodelka Gigi Hadid (23) obouvá gumové pantofle i k elegantnímu outfitu Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): G-Star Raw, 1037 Kč; Hugo by Hugo Boss, 2077 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Calvin Klein, 1557 Kč; Levi's, 647 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Bílé cvičky

Z dlouhého zapomenutí se na výsluní vrátily boty evokující spartakiádní jarmilky. Bílé „slip–ony,“ jak se těmto moderním cvičkám přezdívá, sklízí úspěch v látkovém i koženém provedení a vypadají skvěle k úzkým džínám i tříčtvrtečním kalhotám. Kvůli světlé barvě jsou ideální spíše do slunečného počasí, ale pokud je zašpiníte, stačí boty otřít mokrým hadříkem (v případě kožené varianty) nebo hodit do pračky (v případě látkové varianty).

Foto: Profimedia.cz

Pohodlné bílé „vansky“ jsou oblíbenou obuví herečky Jessicy Alba (37), a tak je ráda nosí ve volném čase i na cestu letadlemFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Tom Tailor, 673 Kč; Lacoste, 1810 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Vans, 1940 Kč; Tommy Hilfiger, 1557 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Ugly sneakers 

Do módního světa nevstoupily zrovna s pozitivním přízviskem, ale snad o to víc je jejich nositelky zbožňují. Ošklivé tenisky, které jste kdysi dávno mohly vídat na chodidlech sportovců při nejrůznějších utkáních a mimoškolních zápasech, nyní obouvají nejžádanější modelky.

Foto: Profimedia.cz

Ošklivé tenisky mají ve svém botníku i všichni z klanu Kardashians, modelku Kendall Jenner (23) nevyjímaje Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Nike, 2597 Kč; Fila, 2597 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Bronx, 3354 Kč; Puma, 2834 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Opravdové přezůvky 

Masové popularity se dočkaly také klasické školní přezůvky. Věřily byste tomu? Za jejich slávu může německá značka Birkenstock, již si oblíbily i takové hvězdy jako například herečky Naomi Watts (50), Jessica Alba (37), Julianne Moore (58) či topmodelka Miranda Kerr (35). Přestože nejsme žádné ministerstvo, musíme vás však varovat: Až zdravotnickou obuv vyzkoušíte, pravděpodobně už nebudete chtít jinou. Díky komfortu, který poskytuje, je totiž silně návyková!

Foto: Profimedia.cz

Mezi největší milovnice školních přezůvek patří bezpochyby Julianne Moore (58), kterou v nich můžete spatřit vždy, když se zrovna neprochází po červeném koberciFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Bugatti, 975 Kč po slevě; Birkenstock, 1687 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Verbenas, 1297 Kč; Birkenstock, 2097 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Anglické polobotky 

Takzvané „oxfordky“ nedostaly své jméno náhodou. Připomínají totiž obuv, která byla odjakživa součástí uniformy studentů nejprestižnější univerzity Spojeného království. Elegantní polobotky dodnes zdobí úzké tkaničky a jemné perforování. Jestliže vsadíte na kvalitní zpracování, můžete si být jisté, že vás provedou celou „vysokou“ i školou života.

Foto: Profimedia.cz

„Oxfordky“ a sako v prodloužené délce představují dokonalou kombinaci. Tuto módní dvojici miluje i modelka Karlie Kloss (23) Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Rieker, 1799 Kč; s.Oliver, 1297 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Melvin & Hamilton, 4134 Kč; Pier One, 1557 Kč (obojí prodává About You)Foto: Archiv firmy

Jaký typ bot máte nejraději vy? 

Tento článek vznikl ve spolupráci s on-line shopem About You. 

Reklama

Načítám