Hlavní obsah

David Hasselhoff slaví 67: Jak šel čas se slavným Mitchem?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Svoji největší slávu má David Hasselhoff pravděpodobně za sebou a většina z nás si jej bude pamatovat díky rolím v seriálech Knight Rider a Pobřežní hlídka, nebo bude znát jeho píseň Looking for Freedom. Dnes má 67. narozeniny. V čem se ještě proslavil a pro co má slabost?

Článek

Měří skoro dva metry, vystudoval herectví a největší slávu mu přinesly seriály. Má svoji hvězdu na hollywoodském chodníku slávy a v minulosti trochu bojoval s alkoholem. Má slabost pro blondýnky a podle svých slov má „výdrž“ jako za mlada. Slyší na přezdívku The Hoff, dělá porotce v talentových soutěžích a víc než v rodné Americe se proslavil v Evropě. David Hasselhoff dnes slaví 67. narozeniny.

Mladý a neklidný 

Poprvé jako herec vystoupil v 7 letech ve školním představení Petr Pan a snil o kariéře na Broadway, pilně se na budoucí kariéru připravoval na nejrůznějších kurzech a vystudoval Akademii dramatických umění v Rochesteru. V roce 1978 naskočil do nekonečného seriálu Mladí a neklidní a do roku 1982 byl Snapperem Fosterem.

Foto: Profimedia.cz

V Mladých a neklidných hrál a mladým a neklidným zůstal David Hasselhoff dodnes Foto: Profimedia.cz

Knight Rider a první ocenění

Zásadní průlom nastal v roce 1982, kdy jej obsadili do role soukromého detektiva Michaela Knighta v seriálu Knight Rider (1982–1986). Michael Knight byl moderní rytíř jezdící v mluvícím autě KITT a bojující proti zločinu. Seriál si zamilovalo hlavně mladší publikum a Davida Hasselhoffa znal rázem celý svět. V roce 1983 vyhrál cenu People's Choice Awards za nejoblíbenějšího herce v novém seriálu.

Foto: Profimedia.cz

Muži chtěli v 80. letech jeho auto, ženy chtěly jehoFoto: Profimedia.cz

Životní role v Pobřežní hlídce

Červené trenýrky, plovák v ruce, vítr ve vlasech a klukovský úsměv, tak si většina z nás pamatuje plavčíka Mitche Buchannona z kultovního seriálu Pobřežní hlídka (1989–2001). Hlídal se svým sexy týmem kalifornské pobřeží, zachraňoval topící, bojoval s různými mořskými potvorami a nepřízní počasí, a když bylo třeba, vzal zákon do svých rukou. S Pobřežní hlídkou se dostal i do Guinnessovy knihy rekordů, protože seriál se stal nejsledovanějším v historii, viděla ho více než miliarda lidí.

Foto: Profimedia.cz

Mitch Buchannon a jeho tým v nejsledovanějším seriálu všech dobFoto: Profimedia.cz

David Hasselhoff a zpěv

Kromě herectví uspěl David Hasselhoff i jako zpěvák. V roce 1985 vydal album Night Rocker a sklízel úspěchy především v Evropě, v německy mluvících zemích. S písní Looking for Freedom (1989) se trefil do doby pádu Berlínské zdi a znovu sjednocení německých států. Několik týdnů dokonce okupoval německé hitparády. Obrovský úspěch zaznamenalo v roce 1997 i jeho album Hooked on a Feeling. Od roku 2006 byl porotcem v prvních čtyřech sériích talentové show America's Got Talent a v roce 2011 byl porotcem v britské verzi této soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Jako zpěvák se proslavil hlavně v Evropě, nové talenty pak vybíral v USAFoto: Profimedia.cz

Má rád mladé blondýnky

David Hasselhoff je potřetí ženatý a jede to jako přes kopírák – všechny tři ženy jsou krásné blondýnky. S Catherine Hickland (63) byl ženatý v letech 1984–1989, pak se ale při natáčení Pobřežní hlídky seznámil s Pamelou Bach (55) a bylo všechno jinak. Vzali se v roce 1989 a mají spolu dcery Taylor (29) a Hayley (26). Manželství působilo dlouhou dobu idylicky, ale nakonec se v roce 2006 pár rozvedl a bývalá manželka obvinila Davida Hasselhoffa z četných nevěr a domácího násilí.

Foto: Profimedia.cz

Druhá manželka ho při rozvodu obvinila, že ji v zuřivosti napadalFoto: Profimedia.cz

Do třetice v dobrém i ve zlém

V letech po druhém rozvodu se o někdejším plavčíkovi mluvilo zejména v souvislosti s alkoholovými aférami. Tak už to v životě občas chodí a chvíli to trvá, než se člověk dá zpátky do kupy. Prý své životní štěstí ale už našel a potřetí se oženil loni, i když ona mu prý dlouho odolávala. Vzal si výrazně mladší Hayley Roberts (38) a září štěstím.

Foto: Profimedia.cz

Musel ji o ruku požádat opakovaně, nakonec mu velšská krasavice své ano řeklaFoto: Profimedia.cz

David Hasselhoff vypadá na svůj věk skvěle. Jak vypadají další hvězdy ikonických seriálů?

Reklama

Související témata:
Knight Rider

Načítám