Hlavní obsah

Dejte zase šanci džínové sukni: Vybraly jsme top 20

Foto: Nesolenaya Alexandra, Shutterstock.com

Foto: Nesolenaya Alexandra, Shutterstock.com

Reklama

Džínovina to dotáhla vážně daleko. Od pracovního oděvu k módnímu kousku, který bychom si na stavbu opravdu nevzaly. Nohavice dnes necháme stranou a zaměříme se na letní kousek – džínovou sukni. Nosí se mini, midi i maxi, kterou si vyberete vy?

Článek

Po módním vyhnanství jsou džínové sukně zpět v celé své kráse. Vyšisované, batikované s výšivkami, knoflíky nebo otrhaným lemem... Výběr je obrovský, takže nejtěžší bude se rozhodnout. My jsme pro vás zúžili výběr na top 20. S čím ji nejlépe kombinovat tohle léto i ta další, která přijdou? Tipujeme totiž, že džínová sukně už jen tak z módy nevyjde.

Univerzální slušivý model

Tenhle kousek sluší všem, záleží jen na správném střihu. Určitě vynechte klasickou mini sahající těsně pod zadek – právě ta se sice leckomu vybaví, když se řekne „džínová sukně“, ale už je (doufejme) passé. Spíš sáhněte po sukni, která končí 10 až 15 cm nad koleny. Není to mini ani midi, ale něco mezi a je buď střižená rovně, nebo mírně rozšířená do áčka. To je univerzální slušivý model, který můžete kombinovat na sto a jeden způsob.

V nabídce najdete i pouzdrové nebo áčkové midivarianty. Pouzdrová sukně dolní partii sice obepne, ale denim v tmavší barvě dokáže problémovější partii skvěle zeštíhlit. Áčkové modely zase zdůrazní pas a odpoutají pozornost od větších boků. Nebojte se odvázat a klidně zkuste délku až do půli lýtek s větším rozparkem.

S čím nosit džínovou sukni

Kratší sukně nad kolena nebo pouzdrová midi budou dobře vypadat s rozevlátou halenkou s odhalenými rameny. A když se léto zrovna trochu schová, přehoďte přes sebe džísku – nebojte se kombinovat dva denimové materiály. Pokud mají trošku odlišný odstín, vypadá to skvěle.

Naší nejoblíbenější kombinací je otrhaná sukně s prodlouženým sakem a tričkem s vtipným potiskem. K tomu obujte sandálky na podpatku nebo ugly sneakers. Stejně dobře bude vypadat denimová sukně a mikina, crop top nebo klasická bílá halenka a lodičky. Vidíte? Džínová sukně je prostě základ šatníku, s jehož pomocí můžete vytvořit jak elegantní, tak i volnočasový, trochu drzý outfit.

A nemusíte vybírat jen z modrého denimu, v létě vypadá skvěle i bílá nebo univerzálnější černá. Při zkoušení vybírejte takový kousek, který bude trochu víc upnutý. Džínovina se, jak všichni víme, roztáhne a musíte s tím počítat i u sukně.

20 tipů na nejhezčí džínové sukně

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Reese Witherspoon (43) má na sobě super letní kombinaci džínové sukně, halenky a slamáku. Jak nosit minisukni? Stejně jako Charlize Theron (43), díky saku nevypadá outfit lacině. Na Belle Hadid (22) můžete vidět, že dva typy denimu vypadají dohromady skvěleFoto: Profimedia.cz

Mini a pouzdrové

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop, 790 Kč (původně 960 Kč), prodává Zalando; Pieces, 849 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Noisy May, 599 Kč; Only, 1199 Kč, obě sukně prodává ZootFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lee, 1020 Kč, prodává Zalando; Vero Moda, 849 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 599 Kč; Stradivarius, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Esprit, 1499 Kč; Orsay, 699 KčFoto: Archiv firem

Maxi, midi a áčkové

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): House of Holland, 3520 Kč (původně 5040 Kč); prodává Zalando. H&M, 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tommy Hilfiger, 2210 Kč (původně 3160 Kč); prodává Zalando. Zara, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Levi's, 1947 Kč; Vero Moda, 999 Kč. Obě sukně prodává About YouFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): S.Oliver, 1399 Kč; Mango, 599 Kč (původně 899 Kč)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 999 Kč; Diesel, 4299 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Víte, které šaty sluší všem? Prohlédněte si 12 úchvatných modelů. Budete je chtít všechny!

Reklama

Související témata:

Načítám