Hlavní obsah

Depka podle horoskopu: Vahám se vyhne, Ryby postihne!

Foto: Zoom Team, Shutterstock.com

Foto: Zoom Team, Shutterstock.com

Reklama

Po horkém létě přišel podzim a každý se na něj tváří jinak. Jedni ho po velkých vedrech vítají a těší se, až se zabalí do šál a svetrů a schoulí se někde v křesle s knížkou a čajem. Jiní naopak truchlí po dlouhých dnech a nadávají na brzké stmívání a upršené počasí. Kam se řadí jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Podzim v lidech vyvolává rozdílné emoce. Jedni opěvují jeho krásu v podobě barevného listí a zlatavých západů slunce, jiní naopak brblají, že slunce už ani nezahlédnou a je jim věčně zima. Kam se řadí právě vaše znamení? Mezi ta, která trpí podzimními smutky, nebo naopak ta, která příchod podzimu až fanaticky oslavují?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou moc tvrdohlaví na to, aby je nějaké roční období opravdu rozhodilo. Podzimní deprese se jich rozhodně netýkají. Naopak, na podzim jsou rádi, že se trochu ochladilo a oni se můžou naplno věnovat nejrůznějším venkovním sportům, od běhání, po jízdu na kole. Je pravda, že jim horké počasí svědčí, takže si možná nad odchodem léta trochu postesknou: je to přece jen ideální období na dobrodružství a spontánní akce, které Berani tolik milují. Jejich ohnivá povaha však nemůže být podzimem nijak zpomalena.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci nad celou situací přemýšlejí poměrně prakticky – s příchodem podzimu prostě nic nenaděláme, takže bude nejlepší z něj vytřískat co nejvíc. Podzim si zpříjemňují zejména jídlem. Užívají si všelijaké podzimní dobroty, od všemožně zpracovaných dýní, až po hřejivé zázvorové čaje a horkou čokoládu. Rádi se zachumlají do teplých svetrů a nepřízeň počasí prostě přetrpí uvnitř, s dobrou knihou. Z podzimu se nehroutí ani nejásají, zkrátka se s ním vyrovnají, jako se vším ostatním.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Býci podzim projedí a propijí a v podstatě jsou spokojeníFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro aktivní Blížence je podzim zklamáním. Léto znamená tolik možností, tolik příležitostí k improvizovaným výletům a setkávání s lidmi na nejrůznějších festivalech a dalších akcích! S podzimem jako by tohle všechno končilo a často se stává, že nástup uplakaného počasí a delších nocí Blížence převálcuje a nechá vykouknout jejich mnohem pesimističtější a skleslejší já. Okolí by se je mělo snažit povzbudit tím, že jim nabídne jinou formu stimulace – podzim je přece ideální třeba na čtení knih nebo učení se novým jazykům!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Citlivé Raky hodně ovlivňuje, co se děje kolem nich, okolí je snadno nakazí jakoukoli emocí – a to se nemusíme bavit jen o lidech, ale i o počasí. Dokud venku panuje krásné babí léto, jsou Raci v pohodě a podzim si užívají, sbírají kaštany a tráví příjemný čas nad horkým nápojem v kavárnách s přáteli a dalšími blízkými. Ale jak se počasí pokazí, upadají do jakési letargie, ze které je pořádně vytrhnou až Vánoce. Podzim příliš nepřeje větším rodinným sešlostem, není zkrátka tolik slavnostních příležitostí – a to Raci, fixovaní na domácí krb, nepěkně nesou.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se na podzim nijak zvlášť netěší, ale dokážou si na něm najít i svá pozitiva. Jedním z nich je třeba Halloween, protože příležitost převléknout se do něčeho ujetého a být za hvězdu po zbytek večera, to je představa pro Lvy naprosto neodolatelná. Podzim si často zpříjemňují nejrůznějšími kávičkami, vínečky a dalším setkáváním. Po létě je pro ně podzimní období hlavně uvolněním a uklidněním, přestanou být rozlétaní a konečně mají čas utužit vztahy s těmi, na kterých jim nejvíc záleží. A s horkým pitím a dobrou společností se i pošmourno snáší líp.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Halloween je pro Lvy příležitost zazářit a pořádně se pobavitFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají už odmalička podzim zafixovaný jako nový začátek. Vždyť právě září patřilo vždycky mezi jejich nejoblíbenější období, kdy se daly nakoupit nové potřeby do školy, ořezat tužky, nadepsat sešity… zkrátka mohlo se něco organizovat. Rozvolněné léto, kdy je na všechno dost času, jim nedělá moc dobře, podzim je jim daleko bližší, protože konečně všichni a všechno zase funguje. Na podzim se tedy těší a vnímají ho jako takový mini začátek v půlce roku, který je nakopne novou energií.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pro Váhy je podzim krásným obdobím, protože jeho barvy a atmosféra lahodí jejich estetickému cítění a samy jsou podzimními zrozenci. Protože si Váhy hodně užívají všechnu lásku, péči a pozornost, kterou jim kdokoli věnuje, období jejich narozenin pro ně je rozhodně nejoblíbenější částí roku. Na podzim také hodně „hnízdí“, nakupují nejrůznější hrnky, čaje, polštářky, obrázky, zkrátka se připravují na zimu strávenou doma v pohodlí. Nikdo si podzim neumí udělat tak pěkný a útulný jako právě Váhy.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají na podzim pré. S kazícím se počasím se zlepšuje jejich nálada, protože pokud někdo nenávidí letní horka, jsou to právě oni. Hrozně rádi se zahalí do měkkých šálů a šátků a zaboří se do křesla s knihou. Podzim jim dovoluje beztrestně se zavřít doma a ignorovat svět kolem, je to období daleko uzavřenější a introvertnější než „společenské“ léto, které naopak patří večírkům a poznávání nových lidí. Podzim je pro Štíry jakýmsi brněním, které rádi využívají, aby se mohli stáhnout do sebe, kde je jim vlastně vůbec nejlépe.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Štíři podzim milují. Mohou se stáhnout do sebe, zavřít za sebou dveře a ignorovat světFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelcům temná polovina roku dobře nedělá. Tyhle sluníčkově optimistické osobnosti vzkvétají nejvíc právě pod svitem paprsků, a tak na uběhlé léto nostalgicky vzpomínají. Stejně jako jindy se ale i tady poměrně rychle oklepou a jejich optimistická nátura převáží. Stačí je trochu postrčit a už se budou radovat, že mohou vytáhnout oblečení, které na sobě neměli tak dlouho. Nakonec jsou rádi, že už je venku konečně trochu chladněji, aby zase mohli pravidelně běhat, nebo že mají konečně čas dočíst všecky připravené knihy. Jen do nich trochu ťukněte.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Ačkoli si to sami Kozorozi příliš neuvědomují, podzim je zasahuje poměrně značně. S jeho příchodem se hodně stahují do své ulity a mizí z „veřejného“ života. Může se stát, že až po týdnu zjistí, že pořádně nevystrčili nos z domu. Jedinou jejich oblíbenou podzimní aktivitou jsou dlouhé a většinou osamělé procházky. Jim osobně to nevadí, ale okolí o ně má často trochu strach. Nepropadají se do depresí, ale spíše do samoty, je tedy třeba na ně víc myslet, častěji je tahat ven a mezi lidi, ačkoli se tomu budou bránit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

U Vodnářů se reakce na podzimní období těžko plošně posuzuje, protože je to s nimi jako na houpačce. Myslete na to, že tohle znamení má rozervanou duši umělce a často trpí sklonem k depresím, bez ohledu na počasí a roční období. Podzim je může snadno udolat a přivést až na dno, podzimní deprese jsou jim dobře známé. Stejně tak ale můžou zjistit, že právě konec léta a změna atmosféry do podzimního tajuplna je nabíjí a inspiruje. Pokud upadnou do deprese, zkuste jim ukázat krásu podzimu, občas na ni zapomínají.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro citlivé a empatické Ryby je podzim velmi těžkým obdobím, se kterým se nevyrovnávají nejlépe. Smutek a nostalgie, které nahradily letní radost a aktivitu, na ně z okolí hodně doléhají, a stejně tak jim chybí sluníčko a hezké dny. Lidé narození v Rybách stráví podzim většinou promrzlí a zabalení do teplého pyžama a ještě teplejšího županu. Uzavřou se do sebe a nechtějí… vlastně nic. Je třeba s nimi mít trpělivost a dát jim čas, aby se vzpamatovali. Už z principu často pomůže, když nadhodíte, že vy sami na tom nejste zrovna nejlépe: záchranářský „komplex“ Ryb je spolehlivě probere.

A co vy, máte podzim rádi, nebo naopak?

Reklama

Související témata:

Načítám