Hlavní obsah

Dlouhodržící rtěnky: Která v našem testu prošla nejlépe?

 

Reklama

Na rtěnky kladou všechny ženy vysoké nároky. Měly by dobře držet a nesmazat se při prvním napití, neměly by rty vysušovat, drolit se a ani lepit. Která z rtěnek tohle dokáže? Pusťte si video!

Článek

Když rtěnku, tak jedině takovou, která na rtech přežije alespoň dvě hodiny. Největší výdrž mají dvoufázové rtěnky s leskem, klasické matné a matné tekuté. V těch vodách byste se měly pokoušet lovit tu svoji vysněnou.

Při testování jsem vybírala dvojici rtěnek přesně v těchto skupinách. Otestovala jsem je vždy v průběhu dne, a jak moc (ne)držely, jsem zdokumentovala pomocí selfie po prvním jídle, po první kávě, po obědě, odpoledne a večer.

Průvodce rtěnkami

Dvoufázové rtěnky jsou takové, že si nejprve namalujete rty barvou, která je většinou matná a lepkavá. Tu musíte nechat chvíli zaschnout, a pak ji přetřete lesklým balzámem. Tím pádem se stane na rtech mnohem příjemnější.

Klasické matné rtěnky mají lepší výdrž než například hydratační, ale rozhodně nepřežijí všechno. Jsou ale takovým kompromisem, když milujete nelesklý finiš, ale matné tekuté varianty vaše rty až moc vysušují.

Všechny jste asi někdy vyzkoušely matnou rtěnku, která je tekutá. Většinou nebývají na rtech úplně příjemné, ale co byste pro krásu neudělaly, že? Dají se najít i takové, které se hned tak nesmyjí a rty vám extra nevysuší. Podívejte se na video, jak testované rtěnky dopadly!

Foto: Archiv firmy

Alcina, odstín Rose Wood, 360 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Yves Rocher, Grand Rouge, odstín 150, 339 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

L’Oréal Paris, Infaillible, odstín 216 Permanent Plum, 300 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Dermacol, 16H Lip Color, odstín 14, 229 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Kat von D, Everlasting Lipstick, odstín L.U.V, 580 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Maybelline, SuperStay Matte Ink, odstín 118, 200 KčFoto: Archiv firmy

Používáte dlouhodržící rtěnky? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?

Reklama

Související témata:

Načítám