Hlavní obsah

Dokážete odhalit vraha?

Foto: wordpress.com

Poirota šedá kůra nikdy nezklamalaFoto: wordpress.com

Reklama

Stala se vražda a je naprosto nezbytné, aby se případu ujal nějaký slavný detektiv. Bude to právník Perry Mason, neúplatný Nick Carter nebo snad do případu zapojíme šarmantního Belgičana Hercula Poirota? Vyberte si podle svého gusta a hrajte s námi přitom o nová vydání příběhů celosvětově známých detektivů!

Článek

Nový klient Perryho Masona

Mistr detektivních příběhů E. S. Gardner nás opět zavede do právnického prostředí. Znovu budeme řešit záhadný případ spolu s losangeleským obhájcem Perry Masonem, jeho sekretářkou Dellou Streetovou a soukromým očkem Paulem Drakem. Případ nedbalé nymfy, jak se kniha jmenuje, začíná na večírku jednoho známého kalifornského boháče. Zápletka je zcela nevinná: mladá žena vběhne do moře. Jejím zachráncem je sám Mason. Vysvětlení, proč se žena do vln vrhla, Mason nevěří. Je dokonce obviněn z krádeže jejích šperků! To nemůže Mason nechat jen tak a sám se ujímá vyšetřování. Tradičně se dočkáme scén ze soudní síně, kde Mason bude bravurně přesvědčovat porotu pomocí svých právnických kliček.

Gardner, E. S.: Případ nedbalé nymfy; Mladá fronta, 224 stran, 249 Kč.

Kdo polapí krále zlodějů?

Možná už znáte Nicka Cartera jako směšného detektiva z filmu Adéla ještě nevečeřela, kde Michal Dočolomanský bojuje s masožravou rostlinou a jejím zločinným pěstitelem v podání Miloše Kopeckého. Největší americký detektiv je rozhodný, čestný, spravedlivý a naprosto jedinečný. K vyšetřování těch nejsložitějších zločinů používá ty nejmodernější vynálezy a přístroje vlastní výroby. Ani utajené operace v přestrojení mu nedělají problém - umí se skvěle zamaskovat a měnit hlas. První „carterovka" vyšla už v roce 1886 v periodiku New York Weekly. Tento první díl s názvem Král zlodějů a jiné příběhy obsahuje tři volně na sebe navazující příběhy (Král zlodějů, Pěstní zápas a Inez Navrrová, žena ďábel). Dopadne tentokrát Nick prohnaného zločince Morrise Carrutherse?

Král zlodějů a jiné příběhy; Nakladatelství XYZ, 312 stran, 199 Kč.

Foto: archiv nakladatelství

Z nově vydaných detektivek si určitě vybereteFoto: archiv nakladatelství

Jedenáctkrát Poirot

S výstředním belgickým detektivem se tentokrát budeme moci setkat ve sbírce povídek Poirotovo pátrání. Tyto detektivní příběhy byly nejprve zveřejněny samostatně časopisecky a souborně vydány až v roce 1924. Poirot se spolu se svým natvrdlým přítelem kapitánem Hastingsem vydává postupně řešit celkem jedenáct kriminálních činů. Bude prošetřovat krádež šperků, případ neobvykle levného pronájmu, únos ministerského předsedy či precizně naplánovanou vraždu italského šlechtice. Ani chřipka, která bude Poirota celou dobu pronásledovat, mu nezabrání v tom, aby všechny případy bravurně vyřešil.

Christie, A.: Poirotovo pátrání; Knižní klub, 176 stran, 199 Kč.

Zaujala vás některá z těchto klasických detektivek? Přihlaste se do naší soutěže a můžete ji vyhrát! Soutěžit můžete zde.

Reklama

Načítám