Hlavní obsah

Dole bez! Proč by ženy během zimy měly doma chodit „naostro“?

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co kromě huňaté šály, horkého čaje, bavlněných ponožek a zvýšeného příjmu vitaminu C právě teď v zimě potřebujete? Naopak si odložit! Proč byste se okamžitě měly zbavovat kalhotek? Váš klín potřebuje větrat z několika důvodů!

Článek

To, že mnohé Češky obvykle v létě chodí naostro, vyplynulo nejen z jedné naší starší ankety na Facebooku. Výpovědi mnohých dam jsou jednoznačné – je to pohodlné, uvolněné a zhýralé. Proto se každá druhá těší na prázdniny. Odhození kalhotek je tak osvobozující! Ale počkat, je nutné odpočítávat dny do léta a utrápeně vzdychat nad hromadou zatím nevyužitých sukní? Vůbec ne. Kalhotky je vhodné, tedy vlastně nanejvýš žádoucí, nechat v prádelníku i teď!

Stinná stránka zimy

Gynekologové a sexuologové, včetně MUDr. Ondřeje Trojana z pražské TH kliniky, obecně tvrdí, že když si dole odložíte, genitál lépe větrá. Díky tomu nemusí „řešit“ nadměrné pocení, jež mu příliš neprospívá. To se však týká případů sukní a teplejšího počasí. V upnutých kalhotách je to něco jiného. Je dobré pod ně nosit bavlněné kalhotky, protože dobře odvádějí pot od těla. Není však moudré spoléhat jenom na ně.

Během chladných měsíců muži i ženy tíhnou ke stravě bohaté na cukry a jsou obklopeni hromadou oblečení (většinou neprodyšného). Copak o to, penisům toto nevlídné prostředí zase tolik nevadí, i když se také přehřívají a zapařují, ale vaginy trpí ještě víc!

Podle americké gynekoložky Donnice Moore z New Jersey, která všechny majitelky pochvy varuje prostřednictvím zdravotního portálu Health, není dobré, aby se dámy během zimy neustále „zamykaly“. Podle ní ženské genitálie potřebují vzduch jako ostatní části těla – bez ohledu na roční období. Jen si vybavte váš běžný denní režim.

Foto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

Krása, že? Pod úzké kalhoty ale opravdu noste raději bavlněné prádloFoto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

Syntetika, která škodí

V noci na sobě máte teplé froté pyžamo, které vás zahřívá. Tím se teplota v rozkroku zvyšuje, zvlášť pokud si ani během spánku neodpustíte kalhotky vyrobené z krajky nebo neprodyšného materiálu. Ráno se obléknete do práce. Jaký šatník je teď v kurzu? Legíny, punčochy, koženkové kalhoty, džíny. Nic z toho obyčejně řádně nevětrá. Takže taky špatně.

Takový malý domácí rituál

O víkendu zase vyrazíte na lyže, čili „jistí“ to outdoorové kalhoty z nylonu a elastanu. Taky nic moc volba! Zapaření a pot v rozkroku vyloženě podporuje růst a množení kvasinek nebo jiný typ infekce. A k tomu navíc přispívá i zmíněná strava bohatá na cukry. Minimálně se tak můžete setkat s alergickou reakcí a podrážděním jemné kůže v rozkroku. Když už tedy upnuté kalhoty přes den, tak jedině v kombinaci s bavlněným spodním prádlem, které absorbuje vlhkost. A jak se ideálně chovat doma, po práci, daleko od kanceláře? Jednoduše si dole odložte, přes sebe přehoďte delší tuniku nebo lehký svetřík a zbytek nechte větrat. Vagina i partner vám poděkují!

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Dlouhá košile, šmrncovní pletené ponožky a jinak nic? Ideální domácí oděv, pokud jste tam tedy jen s partneremFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Bonus, pro který stojí za to žít

Ve zběsilém životním tempu 21. století je někdy těžké nezapomenout na to, že sex je především hra. Proto pokud váš intimní život uvíznul v rutině, může vám odkládání kalhotek v domácím prostředí prospět. Klín, ke kterému je snadný přístup, vyloženě láká k pokušení a zábavě. Spodní prádlo vynechte nejen v noci pod pyžamem, ale hlavně právě ve dne. Na takovou rychlovku v předsíni nebo koupelně budete vzpomínat!

Muž se třeba posadí na cokoli, co je po ruce, vy se obkročmo uvelebíte v klíně čelem k němu a zdviháním nahoru a dolů budete řídit rychlost a rytmus celého milování. Nebo se jen tak ledabyle předkloňte, o zbytek už se partner milerád postará!

A co vy, chodíte v zimě „dole bez“?

Reklama

Související témata:

Načítám