Hlavní obsah

Domácí balkánský sýr: Jak za pár minut vyrobit levnější variantu?

16. 11. 2017

Milujete saláty s balkánským sýrem, ale kupovaný vám někdy přijde až moc slaný? Zkuste si vyrobit vlastní a jeho chuť přitom přizpůsobit svým potřebám. Přinášíme vám videonávod – neuvěříte, že je to tak snadné!

Článek

Příprava domácího balkánského sýru je velmi jednoduchá, zabere vám jen pár minut, a vy tak budete mít „balkán“ v lednici vždy po ruce (a můžete si upéct třeba slaný závin). Stačí si zakoupit jen obyčejný tvrdý tvaroh, naložit ho do slaného nálevu a nechat pár dní uležet. A nejlepší na celém procesu je, že si můžete slanost sýra korigovat zcela sami. Navíc ušetříte i pár korun, neboť cenově vyjde určitě výhodněji. Tak dobrou chuť.

Láká vás domácí výroba slaného sýra, nebo ho raději koupíte?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.