Hlavní obsah
3,2
(50)
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Aktualizováno

Vynikající borůvkový koláč podle osvědčeného receptu osvěží každý den. Upečte si ho třeba ke snídani!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 200 g borůvek
  • 4 ks vejce
  • 175 g cukru
  • 200 g másla
  • 300 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Bílky oddělte od žloutků a ušlehejte do polotuha, přidejte 75 g cukru a došlehejte dotuha.

02.

Změklé máslo se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli utřete do pěny. Postupně přidávejte žloutky a po lžících přidávejte mouku a rum. Opatrně vmíchejte sníh z bílků, těsto vlijte na vymazaný a vysypaný pekáč a posypte borůvkami. Pečte asi 50–60 minut.

Reklama

Související témata:

Načítám