Hlavní obsah

Dominika (27): Díky novému poprsí se zas líbím i sama sobě

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Dominika (27) přiznává, že její prsa nikdy nebyla moc velká, ale byla pevná a hezky tvarovaná. Po velkém výkyvu váhy v těhotenství a po kojení se však ňadra změnila tak, že se za ně začala stydět a stále častěji uvažovala o plastice. Jak to dopadlo?

Článek

Dominika věděla, že těhotenství a kojení prsa většinou změní, ale netušila, jak velký může rozdíl být. „Tvar prsů se po těhotenství a kojení u většiny žen mění, poklesnou a ztratí objem. Augmentace silikonovými implantáty je pak dobrým řešením, jak vrátit původní tvar, velikost a plnost dekoltu. Výhodou této operace je možnost úpravy prsů do požadovaného tvaru a velikosti,“ komentuje MUDr. Petros Christodoulou, plastický chirurg z Nemocnice na Bulovce v Praze.

Vyhýbala jsem se zrcadlům

„S nějakou změnou jsem počítala, ale to, co z prsou zůstalo, to se nedá ani popsat. Při každém pohledu do zrcadla mi bylo do pláče, takže jsem se jim začala vyhýbat,“ vzpomíná Dominika.

Právě proto ji napadlo jít na plastickou operaci. Doufala, že by jí mohla vrátit pocit, že je atraktivní žena. A to potřebovala i z dalšího důvodu: v době, kdy bylo dceři deset měsíců, odešel od nich přítel. „A když jsem začala uvažovat o tom, že bych se mohla seznámit s novým mužem, vždy jsem si hned představila, jaké by to bylo, kdybych se před ním jednou měla třeba svléknout… To mi nahánělo husí kůži. Pochopila jsem, že si nejprve musím vyřešit právě tenhle problém,“ říká.

Dominika byla ze svých prsou nešťastná nejen proto, že se necítila dobře a atraktivně, ale i ze zcela praktických důvodů: „Každá návštěva obchodu se spodním prádlem představovala zápas. Kvůli nekonfekčním ňadrům mi opravdu seděla jen sportovní podprsenka, která mi ale z hrudníku vytvářela ploché letiště.“

Foto: Archiv redakce

Na první schůzku s plastickým chirurgem šla sice Dominika odhodlaně, ale velmi se za svá prsa stydělaFoto: Archiv redakce

Bolest? Kdepak, štěstí!

Dominičino sebevědomí bylo skoro na nule – byla na tom dokonce tak, že se styděla svléknout i před chirurgem Pavlem Horynou z Medicom Clinic. „Věděla jsem, že mi chce pomoci, že mě nebude soudit, ale stejně jsem byla hrozně nervózní a bála jsem se. Naštěstí byl pan doktor i personál tak milý, že ze mě stres rychle opadl,“ říká s úsměvem mladá žena.

Nervozita a rozporuplné pocity se vrátily až v den, kdy na kliniku dorazila na operaci. Sice se hodně těšila, šla si splnit sen, ale zároveň ji přepadaly obavy, zda všechno dobře dopadne. Změnu si navíc neuměla vůbec představit, což jí na klidu také nepřidalo. Doktor Horyna ji ale ujistil, že je její strach zbytečný, a dodal jí potřebný klid.

Foto: Archiv redakce

Základním Dominičiným požadavkem bylo, aby nová prsa vypadala maximálně přirozeně, což doktor Horyna velmi rád akceptovalFoto: Archiv redakce

„Měl pravdu, už hned po probuzení jsem se cítila báječně. Ani tu bolest, která je po zákroku normální, jsem necítila a byla jsem prostě jen šťastná,“ říká. Dobrý pocit prý umocnilo i to, že o ni bylo skvěle postaráno milým a vstřícným personálem a prostředí kliniky bylo také velmi příjemné.

Kompletní zotavení trvalo šest týdnů, ale Dominika se cítila fit už za tři týdny. Dokonce zvládala běžné úkony, domácí práce i řízení auta. Zásadní chvíle ale přišla, když poprvé uviděla nová prsa v zrcadle: „Ten pocit byl nepopsatelný. Nemohla jsem ani mluvit, dokonce jsem se rozplakala štěstím. Nová prsa jsou krásná a konečně se sama sobě líbím.“

Foto: Archiv redakce

I podle výrazu tváře můžete usoudit, že je Dominika s výsledkem velmi spokojená - a že se povedla i snaha o co nejpřirozenější tvarFoto: Archiv redakce

Důraz na přirozenost

Stejně dobré pocity měl i její operatér. „Slečna Dominika podstoupila zvětšení prsou pomocí německých silikonových implantátů. Vybral jsem implantát kapkovitého tvaru s vysokým profilem a objemem, který koresponduje s její postavou i původními prsy, takže vypadá přirozeně. Tento typ implantátu zvýrazní spodní konturu prsů a pozvedne je bez potřeby modelace, při které vzniknou jizvy. Zvolené implantáty mají unikátní složení – jsou ze dvou kohezivních gelů, díky čemuž dlouhodobě drží přirozený tvar. A právě přirozenost byla i Dominičinou prioritou. Samotná operace proběhla bez komplikací a klientka se výborně zhojila,“ komentuje Pavel Horyna.

Foto: Archiv redakce

Nákup prádla už není pro Dominiku traumatemFoto: Archiv redakce

Splňte si sny

Dominika byla po operaci opravdu nadšená – a byla ráda, že velmi pozitivně reagovalo i její okolí. Ona sama se teď cítí skutečně skvěle. „I když mě už baví i nákup prádla, jsem nejspokojenější a nejvíc mne baví, když podprsenku vůbec nosit nemusím. Právě proto, že dřív jsem si to vůbec nemohla dovolit,“ směje se.

Všem ženám, které o plastice prsou uvažují, Dominika vzkazuje, aby do ní šly. Podle ní to opravdu stojí za to a není nač čekat.

Uvažovala jste někdy o plastické operaci?

Reklama

Načítám