Hlavní obsah

Dovolená podle horoskopu: Pro Raky na chalupě a pro vás?

Foto: Day2505, Shutterstock.com

Foto: Day2505, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Léto je v plném proudu a vy možná ještě pořád nemáte naplánováno, jak přesně strávíte srpnové dny. Každé znamení horoskopu to má nastavené trochu jinak – někdo se radši sluní u vody, jiný podniká horské túry, další objíždí zajímavá města. A jak jste na tom vy?

Článek

Léto znamená dovolenou a tu chce každý prožít nejraději přesně podle svých představ. Ne vždycky se to podaří, ale vyjít vstříc tomuto cíli je první a klíčový předpoklad, abyste si volno opravdu užili a nikdo se necítil odstrčeně či ukřivděně. Jak tráví ideální letní volno jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro Berany je heslem léta akce. Když mají volno, chtějí si všechno užít úplně naplno. Zkrátka vytěžit volný čas na maximum. S válením u vody na ně nechoďte, tím je rozhodně neokouzlíte. Nicnedělání není jejich šálek čaje – mají neustále pocit, že jim něco utíká. Jediné správné trávení volna je pro ně aktivita: rádi hodně sportují a chodí po horách a výletech. Odpočinek si nechávají na jindy – dovolená je pro ně časem zážitků a zajímavých akcí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je léto čas odpočinku. Rádi vyrážejí na klidné a relaxační výlety třeba do lázní nebo rekreačních center, kde nejčastěji navštěvují wellness a stravovací zařízení. Gastronomie je totiž pro ně důležitou součástí prázdnin, jídlo pro ně hraje velkou roli a za kulinární zážitek si rádi zaplatí. Býci si dovedou užít all inclusive pobyt někde v přímořském letovisku lépe než kdokoli jiný, odpočinek, povalování a vychutnávání všeho, co jim den přinese, je přesně pro ně.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Býci milují opravdový odpočinek. Relax s dobrým jídlem, to je pro ně to pravéFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou impulzivní a rozhodují se spontánně podle okamžité nálady. Nejspíš tedy neocení dlouho dopředu rozplánované a zorganizované cesty. Jsou ideálními adepty pro nejrůznější last minute výjezdy nebo prostě jen na poslední chvíli učiněná rozhodnutí. Dovedou kompletně překopat veškeré plány, získají-li pocit, že právě dnes mají náladu spíše na neobydlený ostrov než luxusní turistický resort. Pokud s nimi budete trávit dovolenou, připravte se na hromadu improvizace.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci své volno tráví nejraději s lidmi, které mají rádi, a vůbec jim nevadí, že vyrazí maximálně tak na koupaliště, pokud je budou mít kolem sebe. Zato dlouhé cesty do zahraničí pro ně nejsou to pravé: stresují je a představují pro ně zbytečný tlak, který jim dovolenou trochu kazí. Ideální je pro ně rodinný pobyt v nějakém penzionu nebo na chalupě, kde si odpočinou v kruhu blízkých – mezi nimi jsou nejuvolněnější.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi potřebují během volna zažít něco, o čem se bude dobře vyprávět a co bude hodno jejich přirozené velkoleposti. Ale pozor, neznamená to, že by pro ně v úvahu přicházely jedině luxusní pětihvězdičkové dovolené, to ani náhodou. Zážitek s velkým Z lze získat i u nás, stačí mít kolem sebe správné lidi. A pokud Lvi něco dovedou, tak právě takové lidi hledat. Dovolená či prázdniny jsou pro ně také jedinečnou příležitostí poznat někoho nového, navázat další kontakty a zářit ve společnosti. To Lvy moc baví.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Raci netouží po dálkách ani luxusních resortech. Chtějí být s blízkými, klidně doma u vodyFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Dovolená pro Panny není dovolenou pro nikoho jiného. Zrozenci tohoto znamení si rádi berou volno, jen aby dohnali resty a konečně se vrhli na něco, co dlouho odkládali – malování obývacího pokoje, renovaci altánku nebo vypletí záhonků. Neumějí odpočívat a flákání u vody je neoslovuje. Když se rozhodnou cestovat, nejčastěji volí poznávací zájezdy s nabitým itinerářem, kdy toho hodně poznají, aby neměli pocit, že ztrácejí čas. Ani na chvíli se nezastaví.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou typický plážový typ – odložte je někam na břeh vody s knížkou a dobrým koktejlem a budou nejšťastnější. Dovedou dlouho ležet na sluníčku a vychutnávat si každý paprsek i okamžik. Ideální dovolená je pro ně stoh přečtených knížek a dozlatova opálená pokožka. A možná trocha nakupování. Nemají rádi našlapané výlety, kdy se člověk ani na minutku nezastaví, jen aby viděl úplně všechno. Tak si přece nikdo neodpočine!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři často využívají volno, aby byli sami se sebou – jsou to právě oni, kdo se vydává na poutní cesty nebo meditační pobyty v přírodě. Užijí si i bez parťáka, vystačí si sami a nabije je i to, že si odpočinou od lidí. Jsou-li nuceni vyrazit na dovolenou s někým, jsou to obvykle jejich nejbližší, které dobře znají a vědí, co od nich čekat – neradi se totiž přizpůsobují neznámému. Cesta někam s velkou „bandou“ je štíří definicí osobního pekla.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce znamenají prázdniny zábavu, povídání, odpočinek – a to vše v dobré partě. Konečně přišel čas, který mohou trávit třeba i s tím, koho dlouho neviděli. Střelci jsou navíc velcí pařmeni, takže čekejte grilovačky, garden party, mejdany u bazénu... To všechno je v jejich repertoáru. Baví je hostit a pečovat, takže si lepší dovolenkový program nedovedou představit. Stejně tak je ale baví i cestování, je to další způsob, jak uspokojit zvídavou a kamarádskou povahu.

Foto: Milan Ilic Photographer, Shutterstock.com

Střelci milují lidi. Zvou je, hostí, pečují o ně a vyprávějí si až do ránaFoto: Milan Ilic Photographer, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nad tím, jak stráví dovolenou, Kozorozi dlouho a systematicky přemýšlejí. Většinou dospějí k pečlivě vyváženému mixu odpočinku, sportu a poznávání. Když už mají volno, chtějí si ho vychutnat opravdu naplno – tedy po svém způsobu, nečekejte žádnou divočinu. Většina Kozorohů má v srdci zvláštní místo vyhrazené kempování, trampování a turistice. Spaní pod širákem nebo pod stanem by tak v programu nemělo chybět, aby byli zcela spokojeni.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Zvídaví a svobodomyslní Vodnáři se ohledně prázdninového programu nejčastěji rozhodují na poslední chvíli a často mění plány. To všechno patří k pravé dovolenkové zábavě: mohou si dělat, co a kdy chtějí. A to si Vodnáři užijí nejvíc: nesvazuje je běžný život a jeho povinnosti a oni si jedou po svém. Často se uchylují k nejrůznějším uměleckým aktivitám, ať jsou to návštěvy galerií a výstav, nebo rukodělné kurzy a dílny. Během svobodného volna jejich kreativita vzkvétá.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby většinou odpočívají aktivně – bezduché povalování je nenaplňuje, radši se vyžívají kreativně a něco tvoří nebo cestují. Rády zkoumají místa s atmosférou – ne nutně krásná, ale taková, která vystupují ze šedi a dýchnou na ně něčím výjimečným a okouzlí je. Tam pak dovedou strávit dlouhé hodiny a s otevřenýma očima snít, co se tu kdysi odehrálo. Speciální místo v jejich srdci patří hradům a zámkům, kde si představují dobový život a dění.

Chcete v létě zhubnout a ozdravět? Přečtěte si jídelníček podle znamení a živlů

Reklama

Načítám