Hlavní obsah

Drdoly 3x jinak. Vytvořte si je!

Foto: Petr Makovička

Podívejte se na video, a vytvořte si drdol jako od profesionálaFoto: Petr Makovička

Reklama

Dlouhé nebo podlouhlé vlasy jsou sice náročnější na údržbu (uff, už jen to únavné foukání), ale dá se z nich vykouzlit spousta krásných účesů. Že sice potřebnou délku máte, ale chybí vám fantazie a nápady? Zkuste naše dnešní tipy!

Článek

Zkuste si vyrobit některý ze třech nápaditých drdolů, které pro vás připravil tým z kadeřnického salonu Toni Nebojte, názorná instruktáž samozřejmě nechybí.

Minulý týden jsme vám naservírovali variace na rozpuštěné vlasy, které zvládnete levou zadní. Dnes jsme se zaměřili naopak na vlasy vyčesané, konkrétně na drdoly. Ty se vám budou hodit hlavně v horkých letních dnech. Stejně jako naší čtenářce Míše, která si je vyzkoušela.

Říkáte, že zrovna vám drdoly nesluší? Nesmysl. Jsou totiž tak variabilní, že si každá žena najde to své. Vytvořit můžete uvolněné, ledabylé drdoly, nebo naopak prudce elegantní, uhlazené variace, možností je spousta.

Zkoukněte naše video a najděte si právě ten svůj!

Nejsnazší jsou klasické hladké drdoly, kdy si vytvoříte culík (pro preciznější efekt vlasy přežehlete a gumičku obmotejte tenkým pramínkem vlasů, aby nebyla vidět), zatočíte ho kolem dokola a konec zasponkujete.

Efektně vypadají i drdoly, kdy z culíku nejprve upletete cop, a pracujete potom s ním. Podobně na to šla i kadeřnice Žaneta, jak uvidíte ve videu. Ta začala s copem rybím. Ten vytvoříte tak, že vlasy (v tomto případě culík) rozdělíte na dvě poloviny, z vnější strany toho levého odeberete tenký pramínek a ten přeložíte přes levou část, mezi dva silné prameny. Totéž uděláte i s pramínkem z pravé poloviny a pokračujete opět levou. Zpočátku vám to může jít hůře, ale praxe dělá mistry.

Zajímavý je i postup sympatické kadeřnice Sandry, kdy z pramínků vytváříte „uzlíky“, nebo romantický výtvor její kolegyně Míši, který je „vyšperkovaný“ zaplétaným copem v přední části hlavy.

Hrát si s účesy vás nebaví? Vsaďte na jednoduché střihy, které vyžadují minimální úpravy!

Který z účesů vás nadchnul nejvíce? Vyzkoušíte ho samy na sobě? Budeme se těšit na vaše názory!

Děkujeme pražskému salonu Toni v Dlouhé ulici! Vizáž: Eva Vodňanská

Reklama

Načítám