Hlavní obsah

Drobenkové mrkvové řezy se špaldou a vločkami

Hodnocení:
(199)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Jaká je vaše ideální míra „zdravosti“ moučníků? Podle nás je zásadní, aby výměna klasických surovin za zdravější alternativy nijak neubírala na výsledné chuti. Takže máslo i cukr (i když hnědý třtinový) zůstávají, ale mouka bude špaldová, nastavená oříšky, mrkví i sušeným ovocem a doplněná o krémovou vrstvu z čerstvého sýru. Řezy jsou díky tomu nejen „zdravé“, ale i pěkně syté a dodají vám energii na celé dopoledne.

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Na těsto & drobenku
  • 1.5 hrnku špaldové mouky
  • 1.5 hrnku jemných ovesných vloček
  • 1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 špetka soli
  • 200 g másla
  • 3 mrkve
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku mletého kokosu
  • 1/2 hrnku rozinek
Na náplň
  • 400 g čerstvého krémového sýru
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku hnědého přírodního cukru
  • vanilka
Článek

Postup

Krok 1: Rozinky předem namočte do vroucí vody. Mouku (klidně klasickou pšeničnou) smíchejte s vločkami, cukrem, solí, skořicí, zázvorem a kypřicím práškem.

Krok 2: Vmíchejte rozpuštěné máslo, najemno nastrouhanou mrkev (asi 150 gramů), kokos, nahrubo posekané ořechy a namočené scezené rozinky. Rukama smíchejte na poměrně tuhé těsto.

Krok 3: Asi 2/3 těsta natlačte na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut při 180 °C.

Krok 4: Mezitím prošlehejte sýr s vajíčky, cukrem a vanilkou (extraktem nebo pastou).

Krok 5: Sýr rozložte na předpečený korpus, posypejte kousky zbylého těsta a pečte dalších 30 až 40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a krájejte.

Používáte na pečení i špaldovou nebo jinou zajímavou mouku? Vyzkoušejte špaldový chlebíček s celými hruškami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama