Hlavní obsah

Dům promyšlený do detailů: Každá místnost je originál!

Foto: Tomáš Zumr (17x)

Prostor obývacího pokoje je velkorysý s přístupem do zahrady s krytým bazénemFoto: Tomáš Zumr (17x)

Reklama

Na rohové parcele si postavili krásný dům pro čtyřčlennou rodinu. Jeho vnitřek svěřili architektce a vznikl interiér, kde je každá místnost jedinečná. Nahlédněte s námi dovnitř!

Článek

Návrh interiéru přesně podle představ rodiny vznikal společně se samotným projektem domu. Je tak do detailu propracován, aby vyhovoval potřebám všech členů rodiny.

Dům je jednopatrový a v jeho přízemí najdete obývák s kuchyní, pracovnu, koupelnu a pokoj hostů. Samozřejmě nechybí ani technická místnost a garáž. V patře se nachází ložnice, dva dětské pokoje a dvě koupelny. Zastavěná plocha domu je krásných 193 m2, a pokoje jsou tak prostorné, ale i dostatečně prosvětlené.

Dostatek úložných prostor a jednotící materiál

Autorkou realizace je architektka Lenka Kanalošová, která vytvořila návrh dispozičních úprav a kompletního vybavení společně s elektroinstalací a návrhem exteriéru. „Protože si rodina přála dostatek úložných prostor, navrhla jsem velkou šatnu ke každé ložnici,“ říká architektka. „Prostorné skříně jsou také na chodbách domu v přízemí i v patře,“ dodává.

Jednotícím prvkem celého domu jsou použité materiály – travertin a dýha ořechu. Travertinová podlaha prochází od vstupu až do pracovny a obývacího pokoje, kde je tímto kamenem obložena i část stěny a krbu v obýváku. Do pláště přírodních materiálů, travertinu a mramoru, jsou oděny také koupelny. Díky nim mají nádech luxusu a jsou maximálně odolné proti plísním.

Foto: Archiv architektky

Novostavba rodinného domu stojí na kraji Prahy v zástavbě nových rodinných domů. Autorem návrhu fasády a nosného systému je Ing. Aleš Gadlina. Ing. arch. Lenka Kanalošová vytvořila návrh dispozičních úprav, vybavení, elektroinstalací a exteriéruFoto: Archiv architektky

Designové lustry pozvednou interiér

Z obývacího pokoje vede vstup na terasu, na níž navazuje zahrada se zastřešeným bazénem a zahradním domkem. Prostor obýváku je uchvacující a to nejen díky jeho velikosti, ale také prosvětlenosti skrze velká francouzská okna. Střed obývacího pokoje vymezuje rozměrné designové svítidlo italské značky Hope, jemuž sekunduje nad jídelním stolem jeho menší podoba.

Foto: Archiv architektky

Kuchyně je nenápadná. Skříňky jsou světlé a veškeré spotřebiče vestavěné. To se týká i vyjížděcích elektrozásuvek. Nad varným koutem chybí ještě digestoř, která je nezbytnou součástíFoto: Archiv architektky

Kuchyně splývá s okolím

„Kuchyně je nenápadná, aby udržela střídmost designově čistého světlého interiéru,“ říká architektka Lenka Kanalošová. „Použila jsem kombinaci smetanové barvy s vysokým leskem a černohnědé matné dýhy, pracovní deska je žulová,“ dodává autorka.

Foto: Archiv architektky

Kuchyně je opravdu jako pro královnu. Na nedostatek místa si paní domu nemůže stěžovat. Výrobcem kuchyňské linky jsou Kuchyně ČápFoto: Archiv architektky

Ložnice jako na zámku

Ložnice manželů vybavená vysokou postelí s polstrovaným čelem je doslova kouzelná. Harmonickou atmosféru místnosti navozuje květinová tapeta se zlatavými odlesky společně s romantickými lampičkami značky Artemide.

Foto: Archiv architektky

Ložnice manželů, která má 24 m^2 i se šatnou, je vybavena vysokou postelí s polstrovaným čelem od firmy Divian DreamFoto: Archiv architektky

O mnoho živější je pak dětský pokoj patřící malému chlapci. Základem je dekor běleného dubu, dvířka jsou zelená a žlutá. Tyto barvy se opakují i na tapetě a na závěsech. Praktická je u postele vytvořená nika na knihy, nenápadné úložné prostory i skrytá elektrozásuvka na lampičku. Druhý dětský pokoj náleží holčičce, do něj jsme bohužel nahlédnout nemohli.

Foto: Archiv architektky

Výroba nábytku na míru má výhodu v tom, že si jej navrhnete přesně podle svých potřeb, a proto má chlapec u postele vyrobenou niku na odkládání knížekFoto: Archiv architektky

Foto: Archiv architektkyus

Při vstupu do travertinové koupelny na vás zapůsobí kouzlo přírodního kamene ze všech stran. Prostor působí jednolitě díky absenci spár. Nábytek je z ořechové dýhyFoto: Archiv architektkyus

Foto: Archiv firem

Líbí se vám koupelna majitelů tohoto domu? Pořiďte si podobné doplňkyFoto: Archiv firem

Jak se vám dům líbí?

Reklama

Načítám