Hlavní obsah

Džínové trendy: Zabodujte v denimovém kompletu, sukni do pasu i bundě

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevování denimových novinek je naší oblíbenou módní disciplínou. Získali jsme si vaši pozornost hned u druhého slova předchozí věty? Pak jste na tom nejspíš jako my. A určitě vás zajímá, jaké džínové kousky ovládnou jarní sezonu.

Článek

Jen máloco zahřeje u srdce tak jako pocit, že jste právě natrefily na perfektně padnoucí džíny. Denimová móda ale nestojí a nepadá jen na jedněch kalhotách. Co si takhle rozšířit obzory (nebo rovnou šatník) a seznámit se s potištěným kompletem, nevšední bundou nebo sukní do pasu?

Tip pro maximalistky

Baví vás trend double denimu? Kombinování dvou džínových kusů (stejný odstín není nutný, cit pro věc ale ano) si můžete usnadnit tím, že si pořídíte komplet. U toho totiž odpadají pochybnosti, jestli se k sobě vršek a spodek hodí. Kousky navíc samozřejmě nemusíte nosit jen pohromadě – vsadíme se, že využití nenajdete jen pro kalhoty, ale hravě uplatníte i zavazovací kabátek v kimonovém stylu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kimonový kabátek (H&M, 1499 Kč), kalhoty (H&M, 1299 Kč), kožená aktovka (COS, 4900 Kč), kšiltovka (H&M, 299 Kč), kožené boty (Högl, 4299 Kč), náramek (Mokobelle, prodává VaNa1, 1250 Kč)Foto: Eva Malúšová

Comeback lacláčů

No tak, buďte fér a dejte jim druhou šanci. Když jste mohly lacláče milovat v devadesátých letech, tak proč ne teď? Nicméně doporučujeme zaujmout k nim jiný postoj. Pokud vám není -náct, doplňte džíny s laclem kousky, které jim přidají na ženskosti. Chybu neuděláte s krajkou ani elegantními nazouváky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: halenka (Lindex, 799 Kč), džíny s laclem (H&M, 999 Kč), kožená kabelka (Tezyo, 5390 Kč), kožené boty (Högl, 3799 Kč), náušnice (Mokobelle, prodává VaNa1, 3400 Kč)Foto: Eva Malúšová

Není bunda jako bunda

Myslíte si, že vás džínové bundy nemají čím překvapit? Tak si prohlédněte svršek, který má na sobě modelka. Atypická bunda se zkrácenými širokými rukávy není pro každého, jestli však jdete po nápaditých kusech, zkuste si ji odnést do kabinky. Stylistka Irena Vokrojová ji doplnila lehkými vinylovými kalhotami, sáhnout ale samozřejmě můžete i po úzké klasice nebo třeba šatech.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: džínová bunda (Lindex, Art Meets Fashion, 1899 Kč), triko (Robert Kupisz, prodává VaNa1, 1900 Kč), kalhoty (Mango, 899 Kč), kožené boty (Kazar, prodává VaNa1, 4490 Kč), náušnice (Mango, 499 Kč)Foto: Eva Malúšová

Záměna délek

Když se řekne džínová sukně, většině se automaticky vybaví oblíbená miniverze. I tento kousek se ale dá pojmout jinak. Taková delší sukně do pasu může vypadat neuvěřitelně stylově! A nemusíte k ní nosit jen podpatky. Kombinace s koženými pantoflíčky, svetrem a trendy čepicí evokuje styl Francouzek.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: džínová sukně (H&M, 899 Kč), svetr (Mango, 999 Kč), kabelka (Matt & Nat, prodává Urbanlux, 3020 Kč), náušnice (Marks & Spencer, 169 Kč), čepice (Marks & Spencer, 249 Kč), kožené boty (Toms, prodává Urbanlux, 3199 Kč)Foto: Eva Malúšová

Denim nemusí být modrý

Na jaře se vyplatí zavzpomínat na bílou džínovinu, která se maximálně snadno kombinuje. Jednoduše s ní také vytvoříte nenáročný double denim look (ukázku najdete v článku o mom džínech). Zatoužily jste právě po nových světlých džínách? Nekoukejte jen po slimkách a nebojte se vyzkoušet širší střihy, které jsou momentálně trendy.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: džíny (H&M, 899 Kč), košile s našitou vestou (COS, 1890 Kč), náušnice (Mango, 399 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 3390 Kč), kožená kabelka (Högl, 4999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Natalie J. (Ely Management)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Mono Fono - Jungmannova 26/15, Praha 1 – Nové Město, monofono.cz

A v jaké podobě denim nejvíce baví vás?

Reklama

Související témata:

Načítám